Nalazite se ovde:Naslovna » Ekonomija » „Rade Končar“ umesto „FOKS-a“ u civilnom delu „Slobode“

„Rade Končar“ umesto „FOKS-a“ u civilnom delu „Slobode“

U Čačku je danas održan radni sastanak predstavnika grada lokalne samouprave, menadžmenta kompanije „Sloboda“ i predstavnika zagrebačke firme „Rade Končar“, na kome se razgovaralo o pokretanju proizvodnje u civilnom delu „Slobode“ i pravcima dalje saradnje.
Iako je ranije najavljivan dolazak kompanije „FOKS“ u civilni deo „Slobode“, sudeći po današnjem sastanku to mesto će zauzeti hrvatski „Končar“. Kompanije „Sloboda“ i „Končar“ bi zajednički radile na proizvodnji kućnih aparata.

Prema rečima generalnog direktora čačanske „Slobode“, Zorana Stefanovića, postignut je dogovor oko formiranja radnih grupa, čiji će zadatak biti da, za najviše dva meseca, urade elaborate potrebne za sagledavanje opravdanosti ove investicije,kako bi se nakon toga – u skladu sa finansijskim mogućnostima – počelo sa njenom realizacijom. Stefanović je najavio da bi, ako sve bude teklo po planu, posao moglo da dobije 100 naših sugrađana.
U projektu zajedničke proizvodnje kućnih aparata, „Sloboda“ i „Rade Končar“ moraju pronaći interes, rekao je danas tokom sastanka potpredsednik Uprave zagrebačke firme, Davor Mladina, i dodao da nastavak saradnje zavisi od onoga što će pokazati studija izvodljivosti projekta.
Gradonačelnik Čačka, mr Vojislav Ilić, je poručio da je cilj gradske uprave da zaposli što više ljudi u Čačku, tako da će grad, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagati realizaciju ovog projekta.

Prepreku u realizaciji ovog značajnog projekta za naš grad mogao bi da predstavlja nerešen status „Sloboda Aparata“. Generalni direktor „Slobode“, Zoran Stefanović, naglašava da konstatno inicira razgovore u Ministarstvu odbrane po tom pitanju i da je dobio obećanja da će uskoro biti rezultata.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 31

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

TV Galaksija 32

Scroll to top