Nalazite se ovde:Naslovna » Društvo » Dinkić u Čačku otvorio fabriku „Chips Way“, nekadašnju čačansku čipsaru.

Dinkić u Čačku otvorio fabriku „Chips Way“, nekadašnju čačansku čipsaru.

Dinkić je izjavio da je Vlada Srbije pomogla da fabrika čipsa u tom gradu ponovo proradi, a da je najvažnije to što je 66 ljudi već našlo posao u toj fabrici, u kojoj će do kraja ove godine biti zaposleno ukupno 80 radnika.

„Ponovo je pokrenuta proizvodnja u čačanskoj čipsari“, izjavio je Dinkić i ocenio da je čipsara značajna za razvoj čačanskog kraja.

On je dodao da Srbija ima veliku šansu u razvoju prehrambene industrije zasnovane na poljoprivredi, saopštilo je Ministrstvo finansija.

„Čipsara je važna za čitav ovaj region, jer ona ne zapošljava samo ove ljude u fabrici, već i ogroman broj poljoprivrednika njihovih porodica i sezonskih radnika. Na taj način koristi se resurs čitavog čačanskog kraja, Milanovca, Rajca, Ivanjice, a to je proizvodnja krompira“, istakao je Dinkić.

On je dodao da trenutno 200 poljoprivrednih domaćinstava ima siguran plasman krompira i ugovorene otkupne cene.

Država je podržala obnavljanje proizvodnje u čačanskoj čipsari sa 5.000 evra po svakom novozaposlenom radniku.

Prema Dinkićevim rečima, plan čipsare je da se broj radnika u fabrici povećava u narednom periodu, jer će, osim linije za čips, biti pokrenuta i linija za proizvodnju krompir pirea.

On je i dodao da će država podsticati sve koji žele da se bave prehrambenom industrijom.

„Srbija ima mnogo vrednih poljoprivrednika i potrebno je da oni imaju gde da prodaju svoje proizvode. Zato ćemo podsticati sve one koji žele da rade u prehrambenoj industriji, jer je to jedna od najvažnijih izvoznih grana privrede“, rekao je Dinkić.

U saopštenju se ističe da je Dinkić 2010. kao ministar ekonomije i regionalnog razvoja obećao da će država pomoći da se obnovi proizvodnja u čipsari u Čačku i da je čipsara počela da radi, pošto je kupljena iz stečaja.

Modernizovani su pogoni, a fabrika će proizvoditi čips, ekstrudirane snek proizvode, slana trajna peciva i dehidrirani krompir pire.

Ukupna planirana investicija u osnovna sredstva iznosi 2,1 milion evra, dodaje se u saopštenju.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 15940

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

TV Galaksija 32

Scroll to top