Nalazite se ovde:Naslovna » Društvo » Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Gornji Milanovac

Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Gornji Milanovac

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

                         Povodom nevremena koje je u poslepodnevnim i večernjim satima juče pogodilo delove teritorije Opštine Gornji Milanovac, predsednik opštine i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Milisav Mirković sazvao je i održao sa članovima štaba  vanrednu sednicu Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Gornji Milanovac.

O stanju na terenu članovi štaba upoznati su od strane zamenika predsednika opštine Miroslava Milovanovića i načelnika Odeljenja za poslove mesnih zajednica Trifuna Paunovića koji su sinoć obišli ugrožena područja. Usled obilnih i dugotrajnih padavina došlo je do porasta nivoa reke Dičine kao i potoka koji se u nju ulivaju. To je na pojedinim mestima u Brđanima, Semedraži i Savincu dovelo do njihovog izlivanja i plavljenja područja u blizini reke i potoka, ugrožavajući i nanoseći štetu usevima i lokalnim i nekategorisanim putevima.  Dodatni problem napravila su posečena stabla uz sam tok reke Dičine, koja su porastom nivoa vode napravila ustavu na pojedinim mestima korita.

Obilne kišne padavine nanele su štete i u drugim delovima opštine posebno u vidu oštećenja puteva i to u gružanskom kraju, Kalimanićima i Klatičevu.

Na ovoj sednici štaba formirane su komisije koje će u toku dana obići ugrožena područja i izvršiti procenu štete. Takođe, izvršiće se obilazak područja na kojima su evidentirana klizišta, dok će Stručno-operativni tim za zaštitu i spasavanje od poplava i nesreća na vodi i pod vodom Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Gornji Milanovac sagledati i pratiti stanje ugroženosti od poplava na svim sektorima i deonicama odbrane od poplava, na vodotocima II reda, a u cilju preduzimanja preventivnih i operativnih mera.

 

 

INFORMATIVNA SLUŽBA

KABINETA PREDSEDNIKA OPŠTINE

12. jun 2013. godine

O autoru

Broj objavljenih članaka : 16525

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

TV Galaksija 32

Scroll to top