Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Седница Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Горњи Милановац

Седница Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Горњи Милановац

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

                         Поводом невремена које је у послеподневним и вечерњим сатима јуче погодило делове територије Општине Горњи Милановац, председник општине и командант Општинског штаба за ванредне ситуације Милисав Мирковић сазвао је и одржао са члановима штаба  ванредну седницу Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Горњи Милановац.

О стању на терену чланови штаба упознати су од стране заменика председника општине Мирослава Миловановића и начелника Одељења за послове месних заједница Трифуна Пауновића који су синоћ обишли угрожена подручја. Услед обилних и дуготрајних падавина дошло је до пораста нивоа реке Дичине као и потока који се у њу уливају. То је на појединим местима у Брђанима, Семедражи и Савинцу довело до њиховог изливања и плављења подручја у близини реке и потока, угрожавајући и наносећи штету усевима и локалним и некатегорисаним путевима.  Додатни проблем направила су посечена стабла уз сам ток реке Дичине, која су порастом нивоа воде направила уставу на појединим местима корита.

Обилне кишне падавине нанеле су штете и у другим деловима општине посебно у виду оштећења путева и то у гружанском крају, Калиманићима и Клатичеву.

На овој седници штаба формиране су комисије које ће у току дана обићи угрожена подручја и извршити процену штете. Такође, извршиће се обилазак подручја на којима су евидентирана клизишта, док ће Стручно-оперативни тим за заштиту и спасавање од поплава и несрећа на води и под водом Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Горњи Милановац сагледати и пратити стање угрожености од поплава на свим секторима и деоницама одбране од поплава, на водотоцима II реда, а у циљу предузимања превентивних и оперативних мера.

 

 

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА

КАБИНЕТА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

12. јун 2013. године

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24399

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top