Nalazite se ovde:Naslovna » Društvo » Čačansko Udruženje penzionera obeležilo svoj dan

Čačansko Udruženje penzionera obeležilo svoj dan

Povodom Vidovdana – slave i Dana Udruženja penzionera Čačka, danas je u prostorijama ove organizacije održana svečana sednica, kojoj su prisustvovali predstavnici gradskog rukovodstva, Saveza penzionera Srbije, članovi udruženja i mnogobrojni gosti.

Predsednik Udruženja penzionera Čačka i Moravičkog okruga, Milorad Marić, istakao je da su njihove aktivnosti u proteklom periodu bile vezane za nabavku ogreva, obezbeđenje životnog osiguranja, i pružanje socijalne pomoći materijalno ugroženim članovima. Jedan od prioriteta u narednom periodu, prema njegovim rečima, jeste pokretanje inicijative za izgradnju Doma za stara lica u Čačku, što će svakako pozitivno uticati na poboljšanje položaja naših najstarijih sugrađana.

Zamenik predsednika Saveza penzionera Srbije, Đuro Perić, koji je prisustvovao svečanosti umesto dr Jovana Krkobabića, rekao je da penzioneri mogu očekivati povećanje penzija od 0,5% do oktobra ove godine, a da dalje povišice zavise od ekonomske situacije u zemlji.

Udruženje penzionera u Čačku broji 5000 članova. U rad lokalne samouprave ova organizacija je uključena preko članova PUPS-a, koji su odbornici u Skupštini grada ili članovi Gradskog veća.
U našem gradu, inače, živi oko 27 000 penzionera.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 17305

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

TV Galaksija 32

Scroll to top