Nalazite se ovde:Naslovna » Куда вечерас » Концерт квартета Милана Петровића

Концерт квартета Милана Петровића

Концерт квартета Милана Петровића

19. септембар 2013.

“Милан Петровић Quartet” један од најактивнији бендова на домаћој џез/блуз сцени у уторак, 24. септембра од 20 сати  наступиће у великој сали Дома културе у Горњем Милановцу.

„МП Quartet“ постоји од 2011. године. Свирају инструментални фанк, блуз, џез, са елементима популарне музике и тренутно су један од познатијих бендова на нашој џез сцени. Током 2012. учествовали су на неколико фестивала од којих је најзначајнији Нишвил џез фестивал. Музика коју изводе базирана је на темама са албума „Excursion“ (2012, добио сјајне критике у Србији и окружењу) и на познатим темама уз специфично извођење.

Концерт у Горњем Милановцу биће прилика да шира јавност први пут јавно чује нове снимке „МП Квартета“, које је бенд реализовао током ове године. Снимци су назива „Favorites“ и карактеристицни су по томе што представљају специфичне аранжмане овог квартета на познате светске и неке домаце теме.
Милан Петровић, клавијатуриста, композитор и текстописац (у демо периоду је свирао и гитару) је рођен 1976. године.  На српској музичкој сцени појавио се као седамнаестогодишњак. До 2009. године био је члан реге бенда – „Дел Арно Банд“, са којим је учествовао на скоро свим већим фестивалима у Србији и окружењу. Од 2002. године је активан на српској блуз сцени и наступао је са бендовима: „Blue Shark“, „Roosterblues band“, „Texas flood“, „Raw Hide“, „Bootleg blues (E 75)“, „Blue Familly“, „Zona B“, „Don Giovani and friends“.
Члан пратећег бенда српске поп певачице Ане Станић постаје 2006. године, а у сарадњи са пријатељима међу којима су неки од наших најпознатијих џез и блуз музичара (Васил Хаџиманов, Душан Безуха …), марта прошле године објавио је ауторски албум „Excursion“.

Албум је добио сјајне критике, а био је и у избору године портала „Попбокс“.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24400

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top