Nalazite se ovde:Naslovna » Društvo » OTVORENO KLIZALIŠTE U GORNJEM MILANOVCU

OTVORENO KLIZALIŠTE U GORNJEM MILANOVCU

26. decembar 2013.

Na osnovu donete odluke opštinske vlasti da ove godine ne budu organizovane velike koncertne predstave, a da planirana sredstva za ove namene budu usmerena za klizalište i opremanje prostorija za dnevni boravak dece sa smetnjama u razvoju, predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković u organicaciji Sportsko rekreativnog centra, svečano je otvorio klizalište u okviru kompleksa sportske hale „Breza“, kao poklon gradu za novogodišnje i božićne praznike.

„Verujem da će klizalište doprineti da se mladi vrate sportskim rekreacijama, i da će slobodno vreme kvalitetnije utrošiti kroz razonodu i druženje na klizalištu, nego što ga koriste dugočasovnim sedenjem na kompijuterima ili u kafićima gde su im dostupni alkohol i duvan. Šaljivim obraćanjem zamolio je one iskusnije klizače da pomognu početnicima bez obzira na starosno doba i jednih i drugih, izjavio je predsednik Mirković.

Postavljanje klizališta je jedno u nizu aktivnosti lokalne vlasti i Sportsko rekreativnog centra koje se preuzimaju u cilju unapređenja uslova za bavljenje sportom, kako rekreativnim tako i profesionalnim.

Pored klizališta, planirano je proširenje sadržaja i usluga sportskih aktivnosti i to otvaranjem još jednog pomoćnog fudbalskog terena u kompleksu, na proleće će biti u upotrebi teretana na otvorenom u saradnji sa udruženjem građanja „Mladi Milanovca“. Najmlađima će biti uređeno igralište sa adekvatnim mobilijarom i igračkama, a dosta predloga sadrži i Plan lokalne Kancelarije za mlade za 2014 godinu, upravo vezano za animiranje i sprovođenje sportskih dešavanja za gornjomilanovačku omladinu.

Sinoćna masovna posećenost sa preko 150 klizača pri otvaranju, pokazatelj je da gornjomilanovačka omladina podržava ove akcije sa željom da ovakvih aktivnosti bude što više.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24399

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

TV Galaksija 32

Scroll to top