Nalazite se ovde:Naslovna » Društvo » ČAČANIN MEĐU NAGRAĐENIM POLJOPRIVREDNICIMA

ČAČANIN MEĐU NAGRAĐENIM POLJOPRIVREDNICIMA

13. maj 2015. godine
Komercijalna banka, u okviru projekta „Uspešne priče“, na 82. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, predstavila je i nagradila šest najuspešnijih poljoprivrednika, među kojima je i Slađan Štavljanin iz Čačka, koji su uz pomoć Kombank agrar kredita ostvarili najkvalitetnija ulaganja u poljoprivredu.

Sa ciljem da pobednici steknu nova znanja, ali i da se bliže upoznaju sa svetskim novitetima u poljoprivrednom sektoru, Komercijalna banka je omogućila nagradno putovanje na vodeći svetski sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme u Hanoveru.
Najuspešnijim poljoprivrednicima nagrade je urucila jedna od najuspešnijih srpskih sportiskinja – reprezentativka i rekorderka Srbije u skoku u dalj Ivana Španović.

Kriterijumi za odabir najuspešnijih poljoprivrednika bili su: ocena investicije finansiranja putem kredita Komercijalne banke u poslednjih 12 meseci, kao i saradnja sa Bankom i ocena razvoja gazdinstva. Svako gazdinstvo posmatrano je pojedinašno u odnosu na okruženje u kojem posluje.

Nagrađeni su sledeći poljloprivrednici:

Goran Agbaba, Banatski Sokolac, Vrsac – kupovina traktora

Jovan Dodić, Plandište, Vršac – kupovina sistema protivgradne mreže

Jovan Stokuća, Lipar, Kula – kupovina zemljišta i poljoprivredne mehanizacije

Nemanja Parmaković, Noćaj, Sremska Mitrovica – kupovina 30 visokosteonih junica

Goran Arsić, Srpski Itebej, Zrenjanin – kupovina traktora

Slađan Štavljanin, Kačulice, Čačak – dogradnja hladnjače

Nagrađeni Slađan Štavljanin uzgaja jabuke, šljive, kruške, jagode i trešnje. Kredit je investirao u dogradnju hladnjače, kako bi se očuvao kvalitet ploda nakon branja. Gazdinstvo ima stabilan nivo poslovanja, u narednom periodu Štavljanin planira da investira u sušaru za voće i time ostvari bolje prihode od prodaje gotovih proizvoda.

Komercijalna banka je započela kreditiranje poljoprivrednih proizvođača pod povoljnijim uslovima 2008. godine, a povodom 82. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, pripremila je posebne uslove i niže kamatne stope za Kombank agrar dugoročne kredite namenjene investicijama.

Za kupovinu novog traktora ili kombajna, iz kreditne linije sa EBRD, poljoprivrednici su u mogućnosti da dobiju povraćaj dela uloženih sredstava na ime energetske efikasnosti. Rok otplate je do 5 godina, sa mogućnošću grejs perioda od 12 meseci. Ušešće nije obavezno, a mehanizacija koja se kupuje može da bude predmet obezbeđenja kredita.

U ponudi je i kredit sa fiksnom kamatnom stopom, za kupovinu poljoprivredne mehanizacije i opreme, zemljista, objekata ili stočnog fonda, sa mogućnošću finansiranja repromaterijala do 10% iznosa kredita. Rok otplate je do 7 godina, uz grejs period do 24 meseca.

Komercijalna banka je potpisala ugovor sa ministarstvima poljoprivrede i finansija za subvencionisane kredite, koje je moguće iskoristiti za kupovinu repromaterijala za setvu, mehanizacije, opreme i stoke. U pitanju su dinarski krediti sa fiksnom kamatnom stopom i rokom otplate do 3 godine.

Posebne pogodnosti za nabavku mehanizacije i opreme dogovorene su u saradnji sa poslovnim partnerima Banke, koji će, takodje, biti prisutni na Sajmu poljoprivrede.
Prijem zahteva za sve vrste kredita obavlja se u celoj mrezi od 215 ekspozitura Komercijalne banke u zemlji.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 17514

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

TV Galaksija 32

Scroll to top