Nalazite se ovde:Naslovna » Društvo » KONCERT PROFESORA ČAČANSKE MUZIČKE ŠKOLE U GORNJEM MILANOVCU

KONCERT PROFESORA ČAČANSKE MUZIČKE ŠKOLE U GORNJEM MILANOVCU

23. jul 2015. godine
Mladi srpski umetnici: Nenad Jovanović, violina, Maja Milekić, klavir i Aleksandar Popović, klarinet, na poziv Kulturnog centra, u petak, 24. jula u 20 sati održaće koncert u Modernoj galeriji.
Na repertoaru priznatih i nagrađivanih profesora Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ iz Čačka, biće odabrana dela: Šostakoviča, Hačaturnija, Mijoa, Vilijamsa, Grgina i Jerinića.
Početak koncerta je u 20 sati.

Nenad Jovanović, zavšio je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi Ljubomira Mihailovića. Trenutno je na specijalističkim strukovnim studijama. Kao solista i član orkestra Škole za muzičke talente u Ćupriji osvajač je brojnih prvih i specijalnih nagrada u zemlji i inostranstvu. Solističke koncerte imao je u: Mađarskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Norveškoj i Srbiji. Učestvovao je na festivalima: BEMUS, NIMUS, KOMA, „Ohridsko leto“….
Bio je član orkestra Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, orkestra „Camerata Serbica“ i orkestra „Ljubica Marić“. Nastupao je sa domaćim i svetski priznatim umetnicima i dirigentima, kao što su: David Porselajn, Darinka Matić Marović, Bojan Suđić, Robi Lakatoš, Bred Koen, Roman Simović, Jovan Kolundžija, Zoran Todorović, Klaudi Arimani i mnogi drugi.
Član kamernog orkestra „Gudači Svetog Đorđa“, sa kojim je, zajedno sa tenorom Zoranom Todorovićem dobio nagradu za koncert godine, u izboru časopisa „Muzika klasika“, za 2013. godinu.
Zaposlen je, kao profesor violine u Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Čačku.

Maja Milekić, završila je akademske studije na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu u klasi profesora mr Irine Skerl, a master studije na FMU u Beogradu u klasi docenta mr Nataše Mitrović.
Tokom školovanja dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja na međunarodnim i republičkim takmičenjima iz klavira, solfeđa, teorije muzike i harmonije. Zajednica muzičkih i baletskih škola Srbije bira je kao jednu od najboljih učenika Srbije u Pijanističku školu, koju vode profesori FMU u Beogradu – mr Aleksandar Serdar i mr Nevena Popović.
Učestvovala je na Susretima mladih pijanista jugoistočne Evrope, kao aktivni polaznik. Pohađala je seminare kod istaknutih umetnika – Jurija Kota, Sijavuša Gadžijeva, Zlate Maleš, Lidije Stanković, Biljane Gorunović, Irine Skerl i Hinka Hasa. Učestvovala je kao solista, korepetitor i u kamernim ansamblima – u Kragujevcu, Čačku, Kraljevu, Sarajevu, Beogradu, gde je imala i samostalne koncerte. Zaposlena je, kao profesor klavira u Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Čačku.

Aleksandar Popović završio je studije klarineta na FMU u Beogradu u klasi profesora Ante Grgina. U međuvremenu započeo je studije džez muzike na novom odseku FMU u Beogradu, gde je na završnoj godini studija. Kao učenik učestvovao je na brojnim domaćim takmičenjima gde je ostvario značajna priznanja.
Zaposlena je u Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Čačku, kao nastavnik klavira.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 15940

TV Galaksija 32

Scroll to top