Nalazite se ovde:Naslovna » Ekonomija » UČENICI IZ 26 SREDNJIH ŠKOLA UČESTVOVAĆE NA REGIONALNOM TAKMIČENJU U PREDUZETNIČKIM VEŠTINAMA

UČENICI IZ 26 SREDNJIH ŠKOLA UČESTVOVAĆE NA REGIONALNOM TAKMIČENJU U PREDUZETNIČKIM VEŠTINAMA

20. novembar 2016. godine

U sredu, 23. novembra, u hotelu Livade u Čačku biće održano regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – Poslovni izazov.
Takmičenje će okupiti 100 učenika iz 26 srednjih škola iz jugozapadne i centralne Srbije, i to: Užica, Batočine, Svilajnca, Novog Pazara, Prijepolja, Gornjeg Milanovca, Knića, Ivanjice, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Lučana, Požege, Paraćina, Sjenice, Topole, Trstenika i Čačka, kojima će biti postavljen „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem. Uz pomoć biznis volontera, timovi sastavljeni od po pet učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koju će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici. Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na “Poslovnom izazovu zapadnog Balkana” zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na četiri regionalna Poslovna izazova (u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 400 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.
Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira Ministarstvo omladine i sporte i UniCredit banka.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 15940

TV Galaksija 32

Scroll to top