Nalazite se ovde:Naslovna » Društvo » GRADSKO RUKOVODSTVO ODRŽALO SASTANAK SA MEŠTANIMA DONJE TREPČE

GRADSKO RUKOVODSTVO ODRŽALO SASTANAK SA MEŠTANIMA DONJE TREPČE

30. mart 2017. godine

U prepunoj sali Doma kulture u Donjoj Trepči, u utorak, 28. marta, održan je sastanak gradskog rukovodstva sa meštanima ove mesne zajednice. Ovo je jedan u nizu sastanaka koje je gradsko rukovodstvo, u proteklih dvadesetak dana, upriličilo za svoje sugrađane i na kojima je bilo reči o promociji agrarnog budžeta. Takođe, bile su zastupljene i teme vodosnabdevanja, elektrifikacije sela i ostale koje su jako bitne za naše sugrađane.
Gradonačelnik Čačka, g. Milun Todorović, tom prilikom je istakao da „upravo ovakvi susreti sa građanima daju efekat u preduzimanju daljih aktivnosti skoro u svakoj mesnoj zajednici, jer na taj način, saznajemo šta je to što naše sugrađane opterećuje u njihovom okruženju i kako da im što pre omogućimo da otklone određene probleme sa kojima se susreću.“

Prof. dr Radoš Pavlović, zamenik gradonačelnika, prezentovao je agrarni budžet koji je usvojen na poslednjoj sednici Skupštine Grada Čačka, istakavši da budžet ove godine iznosi 72.200.000,00 dinara, da je mnogo veći nego prethodnih budžetskih godina i da je razvojni u svakom pogledu. Naglasio je da je maksimalni iznos podsticaja po korisniku 500.000,00 dinara, a za ciljane mere i do 600.000,00 dinara. Istakao je da su novine u 2017. godini, to da konkursi traju 6 meseci, da se daje maksimalna podrška ulaganju u skladišno-preradne kapacitete, podrška kupovini poljoprivrednog zemljišta, kao i pojačan intezitet podrške voćarima, povrtarima i stočarima.

Od izuzetnog značaja za meštane Donje Trepče, kao i ostalih sela, je podatak da je Grad Čačak ove godine izdvojio osam miliona za atarske puteve.

Na sastanku su se čuli opravdani zahtevi meštana Donje Trepče za valjano rešavanje problema vodosnabdevanja i kanalizacije u ovoj mesnoj zajednici, kao i rekonstrukcije niskonaponske mreže, posebno u zaseocima Nikolići i Blagojevići.

Zaključak sastanka u MZ Donja Trepča, a i poruka za poljoprivrednike je da lokalna samouprava aktivno radi na poboljšanju uslova života na selu kao podsticaju za ostanak mladih na svojim ognjištima.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 15940

TV Galaksija 32

Scroll to top