Nalazite se ovde:Naslovna » Politika » KARIĆ I ABDULSADA: SRBIJA I IRAK ZAJEDNO U JAČANJU VLADAVINE LJUDSKIH PRAVA

KARIĆ I ABDULSADA: SRBIJA I IRAK ZAJEDNO U JAČANJU VLADAVINE LJUDSKIH PRAVA

18. avgust 2017. godine

Narodni poslanik Dragomir J. Karić sastao se u Beogradu s načelnikom odeljenja za ljudska prava ministarstva spoljnih poslova Republike Irak Falahom Abdulsadom, sa kojim je razgovarao o unapređenju odnosa i jačanju ekonomske saradnje dveju zemalja.

U razgovoru je zaključeno da Republika Srbija i Republika Irak moraju zajednički da rade na jačanju vladavine ljudskih prava, očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta dveju država, kao i borbi protiv najvećeg zla na svetu, terotizma. Govoreći o borbi protiv terorizma dvojica sagovornika podsetila su na vojnu akciju iračke armije tokom koje je oslobođen Mosul, jedan od najvećih gradova na severu Iraka.

Između ostalog, Karić i Abdulsada razgovarali su o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje Republike Irak i Republike Srbije u svim oblastima, od agrokulture, trgovine, energenata do namenske industirije.

Karić, koji je imao čast da nekoliko puta boravi u zvaničnoj poseti Repubulici Irak, istakao je da je na sednici Vlade Iraka doneta odluka da srpske komapnije mogu da dobiju poslove u Iraku bez učešća na tenderu, na čemu smo im, kako je dodao, veoma zahvalni.

Karić je podsetio i da je doktor Falah Abdulsada za vreme svog mandata na mestu ambasadora u Srbiji doprineo jačanju odnosa dva naroda, i približavanju kluture i umetnosti iračkih naroda građanima Srbije.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 15940

TV Galaksija 32

Scroll to top