Nalazite se ovde:Naslovna » Društvo » LETNJI KONCERTI NA GRADSKOM TRGU OD 22. DO 24. AVGUSTA

LETNJI KONCERTI NA GRADSKOM TRGU OD 22. DO 24. AVGUSTA

19. avgust 2017. godine

E -PLAY, koncert srpskog alternativnog sastava iz Beograda

22. avgust u 21:00, Gradski trg

E-Play je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne – atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.
Sastav E-play iza sebe ima četiri studijska albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa. Muzika ovog benda nalazi se u filmovima: Munje, Potraga za srećkom, Zduhač znači avantura.
Bend E-play je krajem 2013. objavio album “Obični ljudi” sa koga su se ubrzo izdvojili hitovi “Divan Dan”, “Hiljadu ljudi” i “Ljubica”. Tokom proteklih godine pesma “Divan Dan” osvaja prvo mesto na mnogim domaćim listama, a u isto vreme dobija i “Megafon” nagradu za najbollji singl godine. Iako ima preko milion pregleda na youtube, “Divan dan” spada u najomiljenije pesme kada je u pitanju koncertno izvođenje ovog sastava.
E-play trenutno svira u postavi Maja Cvetković, Goran Ljuboja Trut, Nemanja Velimirović i Kristina Jovanović Kika.

Koncert popularnog gudačkog kvarteta INTERMECO sa solistkinjom Tanjom Jovićević
23. avgust u 21:00, Gradski trg

Još od svog osnivanja 1999. godine INTERMECO kvartet je na teritoriji Balkana, stekao reputaciju lidera u izvodjenju rock obrada. Ideja njegovih članica bila je da izvode žanrovski raznorodnu muziku, iako su sve četiri svršene studentkinje FMU u Beogradu, Akademije umetnosti u Novom Sadu i Cetinju, što ih je usmerilo u pravcu klasične muzike.
Pokretačku snagu i uporište kvartet je pronalazio u evropskim i svetskim sastavima sličnog formata, a tih davnih 2000-tih kompozitor Vlada Pejković je prepoznao dobru ideju i energiju koju je pretočio u autentične aranžmane pisane namenski za INTERMECO kvartet.
Tokom protekle decenije repertoar se menjao i proširivao u skladu sa konceptima nastupa. Tendencija INTERMECO kvarteta je da istražuje nove muzičke trendove u cilju afirmacije različitih žanrova u novom kontekstu. Publika danas kao i pre više od jedne decenije, ima priliku da uživa u smelim i inovativnim izvodjenjima prepoznatljivih numera omiljenih stranih a sve češće i domaćih bendova.

Repertoar po kome su poznate široj publici svojevrsna je šetnja kroz različite muzičke pravce: od Baha, Mocarta, preko džez standarda, pa do muzike grupa i izvođača kao što su: Sting, Jamiroquai, Metalika, Nirvana, RHCP, The Cure, Blondi, Muse…
INTERMECO ima za sobom brojne nastupe koncertnog, festivalskog i klupskog tipa.
Kvartet često saradjuje i sa drugim muzičarima, a naročito uspešnu saradnju ostvario je sa renomiranom beogradskom grupom Van Gog, poznatom pevačicom i kantautorkom Anom Stanić, Teodorom Tapavički, perkusionistom Igorom Vincetićem, Marčelom …
Čineći sviranje na svojim instrumentima još bližim široj publici, ove četiri mlade dame (Milena Rajković, Svetlana Mandić, Milena Martinov Stojković i Milica Jakšić) su po svaku cenu želele da sviraju muziku uz koje su odrastale. U tome su i uspele.
Koncert BIG BENDA Radio – televizije Srbije
24. avgust u 21:00, Gradski trg

Big Bend RTS je osnovan 1948. godine pod imenom Zabavni orkestar Radio Beograda u formaciji revijskog orkestra, da bi 1954. godine odvajanjem gudačkog ansambla započeo rad kao veliki džez orkestar (Big Bend). Dugi niz godina, orkestar su predvodili eminentni dirige-nti, kompozitori i aranžeri: Mladen- Bobi Guteša, Vojislav – Bubiša Simić, Zvonimir Skerl, Milivoje – Mića Marković, Duško Gojković i Stjepko Gut. Tokom rada i stvaranja orkestar je dobio izuzetne nagrade i priznanja. Na Džez festivalu u Žuan Le Penu 1960. godine ansambl je osvojio prvu nagradu.
Posle svoje prve turneje 1957. godine, orkestar je nastupao na poznatim svetskim festivalima (Telaviv, Montre, Marsej, Solun, Minhen), na nekoliko UNICEF koncerata (Beograd, Pariz, Ženeva) i uvek sa izuzetnim uspehom i vrlo pohvalnim kritikama.Tokom godina, sa orkestrom su nastupale najveća svetska imena Džez muzike kao što su: Klark Teri, Beni Golson, Džoni Grifin, Majnard Ferguson, Toni Skot, Džerom Ričardson, Erni Vilkins, Alvin Kvin,Redži Džonson, Edi Henderson, Henk Mobli, Džon Hendriks, Roj Harguv, Bred Lili, Dajana Šur, Don Menza, Stiv Ture, Roni Kjuber… a takođe i zvezde svetskog šou biznisa kao što su: Rej Čarls, Deni Kej, Džozefina Bejker, Mirej Matje, Enriko Masias, Frida Lingstad (ABBA) itd…

O autoru

Broj objavljenih članaka : 15940

TV Galaksija 32

Scroll to top