Nalazite se ovde:Naslovna » Društvo » KOVAČEVIĆ: PRILIKOM SMENE NIJE ISPOŠTOVANA PROCEDURA

KOVAČEVIĆ: PRILIKOM SMENE NIJE ISPOŠTOVANA PROCEDURA

22. avgust 2017. godine

Povodom nedavno donete odluke ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja o razrešenju direktora Prehrambeno ugostiteljske škole u Čačku, Dragana Kovačevića, danas je održana konferencija za medije, na kojoj su se povodom novonastale situacije, obratili smenjeni direktor i članovi Školskog odbora. 
Ovu odluku podstakao je izveštaj vanrednog inspekcijskog nadzora od strane Republičke prosvetne inspekcije koja je posetila školu krajem jula, a u kom stoji da su uočene nezakonitosti u radu prilikom ispitivanja slučaja seksualnog uznemiravanja učenika od strane jednog profesora.
Kovačević smatra da nije ispoštovana procedura prilikom njegove smene jer Ministarstvo prosvete nije razmatralo njegove primedbe na izveštaj prosvetne inspekcije, koji je, kako kaže Kovačević, u suprotnosti sa izveštajem koji je sačinila ista inspekcija u maju mesecu.

On ističe da mu je satisfakcija to što su čitav kolektiv, predstavnici roditelja, Školski odbor i učenici stali na njegovu stranu.

Inače, Kovačević se na mestu direktora škole nalazio od 2003. godine, kada je Ministarstvo prosvete i donelo odluku o njenom osnivanju u čije prostorije su učenici ušli na Svetog Savu 2006. godine.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 15940

TV Galaksija 32

Scroll to top