Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » КОВАЧЕВИЋ: ПРИЛИКОМ СМЕНЕ НИЈЕ ИСПОШТОВАНА ПРОЦЕДУРА

КОВАЧЕВИЋ: ПРИЛИКОМ СМЕНЕ НИЈЕ ИСПОШТОВАНА ПРОЦЕДУРА

22. август 2017. године

Поводом недавно донете одлуке министра просвете, науке и технолошког развоја о разрешењу директора Прехрамбено угоститељске школе у Чачку, Драгана Ковачевића, данас је одржана конференција за медије, на којој су се поводом новонастале ситуације, обратили смењени директор и чланови Школског одбора. 
Ову одлуку подстакао је извештај ванредног инспекцијског надзора од стране Републичке просветне инспекције која је посетила школу крајем јула, а у ком стоји да су уочене незаконитости у раду приликом испитивања случаја сексуалног узнемиравања ученика од стране једног професора.
Ковачевић сматра да није испоштована процедура приликом његове смене јер Министарство просвете није разматрало његове примедбе на извештај просветне инспекције, који је, како каже Ковачевић, у супротности са извештајем који је сачинила иста инспекција у мају месецу.

Он истиче да му је сатисфакција то што су читав колектив, представници родитеља, Школски одбор и ученици стали на његову страну.

Иначе, Ковачевић се на месту директора школе налазио од 2003. године, када је Министарство просвете и донело одлуку о њеном оснивању у чије просторије су ученици ушли на Светог Саву 2006. године.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 15940

ТВ Галаксија 32

Scroll to top