Nalazite se ovde:Naslovna » Некатегоризовано » БОГОЉУБ КАРИЋ- ПОДРШКА ПРЕДСЕДНИКУ АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ

БОГОЉУБ КАРИЋ- ПОДРШКА ПРЕДСЕДНИКУ АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ

Богољуб Kарић позвао немачког гиганта Фолксваген да отвори фабрику у СрбијЕ. Председник ПСС – БK ГРОУП упутио писмо Херберту Дису, председавајућем борда менаџмента ВW и председавајућем борда бренда ВW путнички аутомобили, у којем га је, позивајући се на лично познанство, замолио да немачки аутомобилски гигант инвестира у нашој земљи, за шта се бори и председник Србије

Долазак немачког аутомобилског гиганта „Фолксваген“ у Србију осигурао би стабилну будућност нашој земљи.
Стога је недавно председник Александар Вучић нагласио да ће се борити до краја да се таква инвестиција, као што је градња фабрике једне од технолошки најнапреднијих компанија на свету, реализује баш код нас јер смо, како је истакао, најбољи у конкуренцији Румуније, Бугарске, Турске и Северне Македоније.
Вредност пројекта је 1,4 милијарде евра, а ново постројење би запослило 5.000 радника, увезало српске кооперанте и трасирало пут за нова улагања страних компанија у нашу земљу.
Подршку настојањима председника Вучића дао је Богољуб Kарић, председник ПСС – БK ГРОУП. Он је 3. априла упутио писмо Херберту Дису, председавајућем борда менаџмента ВW и председавајућем борда бренда ВW путнички аутомобили, у којем га је, позивајући се на лично познанство, замолио да чувени знак „Фолксвагена“ засија на фабрици у Србији.

 • Обраћам Вам се као једном од најодговорнијих светских пословних лидера, који својом визијом и управљањем глобалним процесима омогућавају напредак наше цивилизације и пут у бољу и срећнију будућност човечанства. Ваша одговорност на функцији коју обављате у многоме превазилазе одговорности и капцитете челних лидера већине савремених светских земаља. Kао човеку и професионалцу изузетног формата чији рад пратим, желим да Вам се обратим са иницијативом и молбом да пословном одлуком, Ви као Цхаирман оф тхе Боард оф Манагемент оф Волксwаген АГ анд Цхаирман оф тхе Боард оф Волксwаген Пассенгер Царс бранд, покренете нови успешни развојни процес у Југоисточној Европи и Републици Србији.
  Kао учесник светских конференција и форума на којима сам имао част да заједно учествујемо, желим да вас у моје име и име целе породице Kарић срдачно поздравим. Подсећам Вас да смо пре готово пола века започели наш приватни породични бизнис у старом и историјском месту Пећ на Kосову и Метохији у Републици Србији и бившој СФР Југославији. Нашу породичну малу компанију смо одмах у почетку назвали „Браћа Kарић“ (БK), и то име и данас са поносом носи наша пословна група БK-ДАНА ХОЛДИНГС ГРОУП. У протеклих пет деценија радећи на свим светским континентима, успели смо да изузетном посвећеношћу у заједничком раду и великом пожртвованошћу, достигнемо светску признатост као чланица 100 најуспешнијих компанија и пословних групација на Wорлд Финанце.
  Захваљујући успешном раду наше БK Гроуп као прве приватне велике компаније у СФР Југославији осамдесетих година прошлог века, по позиву председника СССР Горбачова основали смо прву приватну компанију у Москви, и у партнерству са Универзитетом Ломоносов отворили први приватни факултет за менаџмент, основали прву приватну банку, осигуравајуће друштво. На основу тога предузетничког модела започела је и чувена совјетска „перестројка“, а затим смо све то исто по први пут крајем осамдесетих година урадили и у Србији. Истовремено, радећи до данас изградили смо и више десетина милиона квадратних метара пословног, репрезентативног, резиденцијалног, наменског и стамбеног простора у Русији и бившим совјетским републикама, Уједињеним арапским емиратима и Kини.
  Руководећи се Вашим и мојим принципом, да успешни пословни људи треба да својим примером и покретачком енергијом ојачају све оне који се баве предузетништвом, након 50 година комунизма, обновио сам 2001. године Удружење индустријалаца и предузетника Србије, чији сам и данас председник.
  Господине председниче, позната је чињеница да светски гигант Волксwаген АГ са којим управљате, ускоро доноси одлуку о стратешкој инвестицији и изградњи своје фабрике у региону Југоисточне Европе, желим да Вам као колега упутим личну иницијативу и подршку, да тај значајни пословни подухват реализујете у Републици Србији. Традиционална вековна привредна сарадња СР Немачке и СФР Југославије и Србије, која је средином прошлог века утврђена историјским заједничким одлукама два велика светска лидера Вилија Бранта и Јосипа Броза Тита, гарант је природне повезаности наше две земље и наших пословних интереса.
  Потврда тога је чињеница, да данас у Немачкој живи и ради милион Срба, препознатих као посебно цењених успешних радника и стручњака, породично потпуно интегрисаних у њену националну и социјалну структуру и да већ стасава трећа генерација која се у потпуности осећа грађанима Немачке и Европе. Србија данас представља најатрактивнију инвестициону тачку на карти Југоисточне Европе, захваљујући својој стратешкој позицији и величини, школованим и способним младим људским ресурсима, уз трајну националну амбицију да сарадњом са светски признатим инвеститорима који су овде већ дуго присутни, докаже своју способност и спремност за лидерство у региону.
  Истовремено, стабилно политичко водство Републике Србије од стране нашег председника Александра Вучића, доказаног и способног стратега развоја модерне Србије, представља додатну гаранцију коју је препознало већ више стотина немачких компанија инвестирајући у нашој земљи у последњих десетак година. Најновији пример је и скоро отварање велике модерне фабрике немачког гиганта у авио индустрији МТУ код Београда, чиме се Србија потврђује као природна производна и логистичка тачка за Источну и Југоисточну Европу у индустрији 21. века.
  Из свих наведених чињеница и разлога, молим Вас да препознате велики потенцијал Републике Србије и њених привредних и пословних перформанси, као и трајну подршку коју Ваша пословна групација може добити од свих грађана Србије, њених власника приватног капитала и председника Републике Србије и Владе Републике Србије.
  У нади да ћемо имати привилегију да са Вама и Вашом пословном групом Волксwаген АГ као пословни људи и грађани Србије, поделимо одговорност у одговору на изазове будућности у даљем развоју СР Немачке, Републике Србије, Европе и света, жељно ишчекујемно Вашу цењену пословну групацију у реализовању ове велике инвестиције. Примите изразе мог дубоког поштовања и топле поздраве, уз жељу да и даље успешно предводите Волксwаген АГ.

С поштовањем Ваш,
Богољуб Ј. Kарић

O autoru

Broj objavljenih članaka : 17987

ТВ Галаксија 32

Scroll to top