Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ДЕЦА КУД-а „ЖЕЛЕ“ ПРВАЦИ СРБИЈЕ

ДЕЦА КУД-а „ЖЕЛЕ“ ПРВАЦИ СРБИЈЕ

Деца KУД „Желе“ су у суботу постали прваци Србије. Републичко дечије такмичење се одржало у Ваљеву у организацији Савеза аматера Србије и Министарства културе. Учествовало је 16 ансамбала који су се квалификовали преко регионалних смотри.
Највећи успех у историји чачанског фолклора и чачанске сцене и уједно највећи успех KУД „Дуле Милосављевић Желе“. Ранијих година смо освојали сребрне или бронзане плакете, али ове године је дошао ред на златну. Успех је још и већи када се зна да је наш дечији ансамбл у просеку млађи од осталих око једне до две године. Ову генерацију смо пажљиво селектирали, тако да очекујемо још награда у наредном периду. Наравно, ништа не би било могуће да немамо велику помоћ града Чачка који помаже сва друштва у граду, рекао нам је председник друштва Војин Јаковљевић.
У наредном периоду нас очекује доста наступа, а круна сезоне ће нити турнеја првог ансамбла, који ове године путује у Шпанију на десетодневну турнеју.
Такође, суорганизатори смо великог међународног фестивала фолклора „ЕТНОФЕСТ“ који ће се одржати у Чачку од 21-24 јула на градском тргу. У госте нам долази преко 300 учесника из свих крајева света, Индонезије, Мексика, Русије, Алжира, Шпаније, наводи Јаковљевић.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 18357

ТВ Галаксија 32

Scroll to top