Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » КАРИЋИ ЋЕ ДА ВЛАДАЈУ ЈУГОСЛАВИЈОМ

КАРИЋИ ЋЕ ДА ВЛАДАЈУ ЈУГОСЛАВИЈОМ

Југославије, оне велике са звездом петокраком на застави одавно нема, али је се и даље неки с носталгијом сећају. И све би дали да поново заживи…
А док реалност неумитно нађачава њихове жеље, тај дух прошлих времене могу да осете у Суботици где већ 16 година постоји ИВ Мини Југославија. На северу Србије, на нека три и по хектара, Блашко Габрић сместио је обрисе оне државе која се простирала од Вардара до Триглава и за којом ће вечно да жали. А сада је решио да је препусти на управљање браћи Kарић! Ето, једну целу земљу.
Своје намере је изнео на трибини Покрета Снага Србије – БK одржаној поводом избора за месне заједнице у Суботици. Он је тада народном посланику Драгомиру Ј. Kарићу уручио пасош Мини Југославије додавши да је већ ископан базен чије су ивице налик обали Јадранског мора и да би било добро да чувена породица бизнисмена из Пећи у тој „држави“, коју је рад да им преда, направи дом за стара лица, повратнике из иностранства.
Драгомир Ј. Kарић је с осмехом прихватио, да кажемо, розикасти пасош у којем су осим личних података, његова слика са супругом Хафом, химна СФРЈ, те фотографије оних који су ношени југоносталгијом већ посетили тај кутак у Суботици. Понеки су кроз радне акције помогли да добије елементе којима се одликовала Титова Југославија, земља из које су браћа Kарић кренули у релазацију неких од највећих и најзначајнијих грађевинских подухвата на свету.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 18339

ТВ Галаксија 32

Scroll to top