Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Динкић у Чачку отворио фабрику „Chips Way“, некадашњу чачанску чипсару.

Динкић у Чачку отворио фабрику „Chips Way“, некадашњу чачанску чипсару.

Динкић је изјавио да је Влада Србије помогла да фабрика чипса у том граду поново проради, а да је најважније то што је 66 људи већ нашло посао у тој фабрици, у којој ће до краја ове године бити запослено укупно 80 радника.

„Поново је покренута производња у чачанској чипсари“, изјавио је Динкић и оценио да је чипсара значајна за развој чачанског краја.

Он је додао да Србија има велику шансу у развоју прехрамбене индустрије засноване на пољопривреди, саопштило је Министрство финансија.

„Чипсара је важна за читав овај регион, јер она не запошљава само ове људе у фабрици, већ и огроман број пољопривредника њихових породица и сезонских радника. На тај начин користи се ресурс читавог чачанског краја, Милановца, Рајца, Ивањице, а то је производња кромпира“, истакао је Динкић.

Он је додао да тренутно 200 пољопривредних домаћинстава има сигуран пласман кромпира и уговорене откупне цене.

Држава је подржала обнављање производње у чачанској чипсари са 5.000 евра по сваком новозапосленом раднику.

Према Динкићевим речима, план чипсаре је да се број радника у фабрици повећава у наредном периоду, јер ће, осим линије за чипс, бити покренута и линија за производњу кромпир пиреа.

Он је и додао да ће држава подстицати све који желе да се баве прехрамбеном индустријом.

„Србија има много вредних пољопривредника и потребно је да они имају где да продају своје производе. Зато ћемо подстицати све оне који желе да раде у прехрамбеној индустрији, јер је то једна од најважнијих извозних грана привреде“, рекао је Динкић.

У саопштењу се истиче да је Динкић 2010. као министар економије и регионалног развоја обећао да ће држава помоћи да се обнови производња у чипсари у Чачку и да је чипсара почела да ради, пошто је купљена из стечаја.

Модернизовани су погони, а фабрика ће производити чипс, екструдиране снек производе, слана трајна пецива и дехидрирани кромпир пире.

Укупна планирана инвестиција у основна средства износи 2,1 милион евра, додаје се у саопштењу.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23697

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top