Nalazite se ovde:Naslovna » Образовање » U Gornjem Milanovcu održan SIMPOZIJUM na temu „Unapredjivanje vodjenja školske dokumentacije“

U Gornjem Milanovcu održan SIMPOZIJUM na temu „Unapredjivanje vodjenja školske dokumentacije“

U Gornjem Milanovcu u prepunoj  sali Skupštine opštine, a u organizaciji Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Čačak, održan SIMPOZIJUM na temu „Unapredjivanje vodjenja školske dokumentacije“. Autori i predavači skupa su savetnice u Školskoj upravi u Čačku, Sladjana Mijatović, Danijela Kovačević Mikić i Rada Karanac.

 Predavači su svaka u svojoj oblasti prezentovale prisutnim nastavnicima koliko je važno da dokumentacija u školama bude kvalitetna, pre svega u oblastima samovrednovanja, školskom razvojnom planu, stručnom usavršavanju, kao i programima zaštite od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Takodje, simpozijum je dao odgovore na brojna pitanja koja se tiču stalnog unapredjivanja školske i pedagoške dokumentacije koja se odnosi na školske programe, godišnje planove rada a dati su odgovori i o značaju postojanja pisanog traga prilikom izvodjenja aktivnosti-poput izveštaja o radu, praćenju napredovanja učenika i postojanju profesionalnog potrfolija svakog nastavnika i učenika u školi.
Predavači na Simpozijumu su dali odgovore i konkretne primere kako se najbolje mogu uraditi individualni obrazovni planovi za učenike kojima je potrebna dodatna podrška, sa primerima iz više nastavnih oblasti, predmeta, sa završnih ispita i td.
Simpozijumu je prisustvovalo 105 profesora srednjih i osnovnih škola iz Gornjeg Milanovca.
Simpozijum je otvorila direktorka Regionalnog centra u Čačku, Gorica Stanojević koja je istakla značaj stručnog usavršavanja, celoživotnog učenja, kao i broj akreditacija velikog broja stručnih skupova našeg Regionalnog centra u odnosu na ostale Regionalne centre u Srbiji.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23678

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top