Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » BELDOCS 2013

BELDOCS 2013

У малој сали чачанског Дома културе од 18-21.јуна биће одржана ревија филмова са фестивала BELDOCS 2013, одржаног у Београду крајем априла ове године. Пројекције почињу у 20 сати.

УТОРАК 18. јун 20,00 часова

ЛЕК ПРОТИВ БОЛОВА: ПРИЧА О МАРКУ СЕНДМЕНУ
Робер Бралвер и Дејвид Ферино, САД, 2011, 85 мин

Овај филм открива живот и рад Марка Сендмена, преминулог фронтмена бостонског „лоу рок“ бенда Морфин. Рођен у Њутону у Масачусетсу, пропутовао је Америку и свет, оставивши неизбрисив траг као један од најупечатљивијих музичара своје генерације. Уз осврт на његову музику, филм истражује и значај породице у животу овог конфликтног човека, певача кога је критика хвалила, композитора и иновативног инструменталисте.

СРЕДА 19. јун 20,00 часова

ЕЛЕНА
Петра Кошта, Бразил, 2012, 80 мин
Петра постаје глумица и одлази у Њујорк у потрази за старијом сестром Еленом. Нема много трагова који би је могли довести до њене сестре: само кућни снимци, новински исечци, дневник и писма. Постепено, црте једне и друге сестре се стапају, и ми их више не можемо разликовати. Када Петра напокон пронађе Елену на неочекиваном месту, мора да је пусти да живи свој живот.

ЧЕТВРТАК 20. јун 20,00 часова

Дупли програм
Филм 1: АЛБЕРТОВ ПУТ
Филм 2: АНПЛАГД

Филм 1: АЛБЕРТОВ ПУТ
Предраг Бамбић, Србија, 2013, 56 мин
Прича о животном путу Алберта Мајера, легендарног конструктора Панависион Панафлеx филмске камере коју многи стручњаци и данас сматрају најбољом филмском камером. За свој рад и достигнућа је добио низ награда, међу којима су и четири Оскара. У САД је дошао са двадесет шест година, без знања енглеског језика. Пре тога је радио у Немачкој, где је и завршио школу а где је стигао као шеснаестогодишњак који пре тога није знао немачки језик, јер је до тада говорио – српски…

Филм 2: АНПЛАГД
Младен Ковачевић, Србија/Финска, 2012, 51 минЕгзистенцијалистичка алегорија о музицирању на листовима биљака, која трепери између ауре примитивног инструмента и универзалног ескапизма посредством музике. Упознаћемо Јосипа, проналазача-аматера, који је наумио да дешифрује вештину свирања на лишћу, и последње свираче на лишћу – Веру, приватну детективку у пензији, и Перу, сељака-свезналицу, обоје у јесени својих живота, увек у потрази за свежим зеленим листовима. НАЈБОЉИ ФИЛМ БЕЛДОЦСА 2013 У СРПСКОМ ТАКМИЧАРСКОМ ПРОГРАМУ!

PETAK 21. jun 20,00 časova

HERI DIN STENTON: DELIMIČNO FIKCIJA
Sofi Iber, SAD, 2012, 77 min
Fascinantan impresionistički portret glumačke ikone Herija Dina Stentona sastoji se od intimnih trenutaka, kadrova iz nekih od njegovih 250 filmova, i vlastitih, vrlo emotivnih izvođenja tradicionalnih američkih folk pesama. Glumčev pogled na sopstveni život uključuje i iskrene scene sa Dejvidom Linčom, Vimom Vendersom, Semom Šepardom, Krisom Kristofersonom i Debi Hari. NAGRADA UDRUŽENJA FILMSKIH KRITIČARA FIPRESCI!

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top