Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Oбележен Дан младих

Oбележен Дан младих

Културни центар Лифт већ трећу годину за редом организује манифестацију Дан младих. Овогодишњи Дан младих одржан је у суботу, 15. јуна, у Градском парку. Преко 1500 посетилаца показатељ је да је овакав тип манифестације потребан људима у Чачку. Позитивни коментари и учесника и посетилаца мотив су да Дан младих буде организован и наредне године.
Основна идеја манифестације Дан младих је представљање различитих могућности за квалитетно провођење слободног времена у Чачку.
Ове године на Дану младих представило се 28 учесника из 4 области: спорт, уметничке радионице, образовање и омладинска удружења. Програми су били интерактивни те су сви посетиоци могли да се опробају у неким новим активностима. Учесници су изненађени бројем деце и младих који су желели да се прикључе њиховим радионицама. Тако је све време била гужва на радионици прављења оригами фигура, украшавања предмета у декуаж стилу, прављења мозаика,радионици цртања Ликовног салона Дома културе… Музичка радионица је пружила могућност заинтересованим посетиоцима да пробају да музицирају на саксофону и клавинови. Тим за промоцију науке приказао је експерименте који су одушевили како млађе тако и нешто старије суграђане. Испред вештачке стене клуба екстремних спортова “Армадилло” све време трајања манифестације постојао је ред у коме су деца стрпљиво чекала како би се опробала у пењању на стену и спуштању са исте. Мрежа за бадминтон показала се као одлична идеја новооснованог клуба у Чачку, и деца и родитељу нису испуштали рекете. Поред побројаних, на Дану младих учествовали су још и: Бизнис центар Суадео, Весела дружина, Чачанска иницијатива, Алтернатива за Чачак, Канцеларија за младе Чачак, Црвени крст Чачак, Шаховски клуб Борац, Клуб Америчког фудбала Ангел Wарриорс, Бициклистички клуб Борац, Градска библиотека Владислав Петковић Дис, ОШ Милица Павловић, Институт за воћарство, Уметничка школа Чачак, Мозаици600, Млади дизајнери, Фото кино клуб Чачак, Макетарски клуб Чачак, Међународни студентски филмски камп Интеракција и Радионица говорне културе Расковник.

Организатори манифестације, Културни центар Лифт, истичу да су веома задовољни одзивом и реакцијама посетилаца. “Много деце је, за време трајања манифестације, прилазило и питало да ли ће Дан младих бити опет у парку и да ли би могао чешће да се организује. То је сигуран знак да је догађај допринео позитивној атмосфери међу грађанима и да би догађаји попут Дана младих битно утицали на дух града”, рекао је Владимир Гојковић, председник Културног центра Лифт.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23668

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top