Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » Горњи Милановац: Циклус француског анимираног филма

Горњи Милановац: Циклус француског анимираног филма

Француски институт у сарадњи са Културним центром, од 1. до 4. јула у Горњем Милановцу организује Циклус француског анимираног филма “Дани з’анимације“.
Циљ пројекта, подржаног од компаније „Имлек“ је да се гледаоцима у Србији пружи могућност да уживају у филмским богатствима квалитетне француске продукције!

Након врло успешног тематског серијала “Комедије”, нови циклус француског филма “Дани з’анимације“ показују лепоту анимираног француског филма. Све пројекције биће приказане од 21 сат у башти Дома културе (У случају лоших временских услова: сала Дома културе).

Дани з’анимације“ представиће нека од најбољих остварења француског анимираног филма.

Програм:

Понедељак, 1. јул 2013/ 21 сат

Брендан и тајне Келса (Режија: Том Мур, 2009, 65 мин)

Ирска, девети век. Дванаестогодишњи Брендан живи у утврђеној опатији Келс. Са осталим опатима, он гради зидине око опатије ради заштите од учесталих викиншких напада. Његов сусрет са опатом Ајданом, чуваром Књиге светлости, почетак је бројних авантура…

Уторак, 2. јул 2013/ 21 сат

Острво Блек Мор (Режија: Жан-Франсоа Лагиони, 2004, 81 мин)

Година 1803. Корнвол. Петнаестогодишњак Кид бежи из сиротишта. Једино што има у свом поседу је мапа с благом које се налази на острву Блек Мор…

Среда, 3. јул 2013/ 21 сат

Рабинова мачка (Режија: Жоан Сфар и Антоан Делво, 2009, 100 мин)

Алжир, двадесете године двадесетог века. Рабин Сфар живи са својом кћерком Забијом, бучним папагајем и мачком. Једног дана, мачка је појела папагаја и тако добила моћ говора… да би и сама изговарала саме лажи!

Четвртак, 4. јул 2013/ 21 сат

Избор кратких филмова

Логорама (Режија: Франсоа Ало, Ерве де Креси, Лидовик Уплен, 2009, 16 мин)

У имагинарном Лос Анђелесу, сачињеном од логотипа, два полицајца јуре Роналда МекДоналда, трговца оружјем. Филм је освојио бројне награде.

Човек у Гординију (Режија: Жан-Кристоф Ли, 2009, 10 мин)

Престрављен од ходања по линијама, Марк их мора избегавати док се креће.

Мадагаскар, један путопис (Режија: Бастијен Дибоа, 2009, 12мин)

Путопис једног западњака из Мадагаскара и његово суочавање са локалним обичајима. Странице се окрећу, цртежи се крећу а Мадагаскар плени својим пејзажима и културом.

Малбан (Режија: Елоди Буедек, 2008, 8 мин)

Млада девојка Клод проводи лето са својом мајком и млађим братом у кући на обали мора. Једне вечери, посећује их незнанац. Он је орнитолог, који се упутио на једно острво насељено птицама, које је тема последње књиге Клодиног оца…

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23697

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top