Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » Горњи Милановац: Изложба „Светлеће фигуре“

Горњи Милановац: Изложба „Светлеће фигуре“

15. јул 2013.

Мирко Станимировић, архитекта и Бојана Николић, ликовни уметник и учесник 20. ликовне колоније „Мина Вукомановић Караџић“ у уторак 16. јула од 21 сат на Градском тргу у Горњем Милановцу представиће изложбу „Светлећи балони“ (скулптуре у простору).

Биографија
Бојана Николић, дипломирала је и магистрирала сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду. На истом факултету је 2011. године одбранила докторски уметнички пројекат ТРАНС – СЛИКА: „Истраживање боје и светлости кроз медијесликарства, инсталације и перформанса“.
Ради као предавач на Високој школи за образовање васпитача у Пироту и као асистент по позиву на Ацадемие дес Беауx – Артс Саинте Радегонде, Тоурс, Франце.
Добитник је награде ФЛУ „Риста и Бета Вукановић“ за сликарство (сликари за 2005. годину), награде жирија за најбољи филм у категорији мини филма, Фестивал кратког филма „Кратка форма“, Горњи Милановац.
Члан УЛУС-а од 2006. године. Учествовала је на више од тридесет колективних изложби у земљи и иностранству, као и на многим радионицама и ликовним колонијама.

Мирко Станимировић, дипломирао је на Грађевинско – архитектонском факултету у Нишу, на смеру Архитектура. Завршио је Ацадемие дес Беауx – Артс Саинте Радегонде у Туру (Тоурс, Франце), у класи проф. Јована Зеца.
Значајна искуства у струци стекао је као сарадник по уговору у атељеу Миленије и професора Дарка Марушића, у Институту за архитектуру и урбанизам Србије у Београду (ИАУЦ).
Асистент је на катедри Становање на Грађевинско- архитектонском факултету у Нишу. Научним и стручним радом из области сакралне архитектуре бави се од 2004. године, посебно у оквиру докторских студија (2008).
Оснивач је „Нове нишке стрип школе“ (1994), уметнички директор и оснивач „Стрип магазина ЦОМИЦС“ (1998), члан је Центра за црквене студије (2009), Фото клуба „Фокус“, Друштва српско – руског пријатељства „Наисус“ (2011). Води Архитектонски студио „АрцхиСоурце“ (2010).
Објавио је једну монографију, девет научно – истраживачких радова и радио на једном научно- истраживачком пројекту.
Учесник је четири научна међународна симпозијума. Добитник је девет награда из области архитектуре. Имао је девет самосталних и више од тридесет колективних изложби (сликарство, дизајн, примењена уметност, архитектура).

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top