Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » Саопштење повереништва Општинског одбора Српске напредне странке у Лучанима

Саопштење повереништва Општинског одбора Српске напредне странке у Лучанима

Лучани, 20. јул 2013.Саопштење повереништва Општинског одбора Српске напредне странке у Лучанима, које преносимо у целости:

 

Српска напредна странка неће дозволити даље урушавање и пропадање свега онога што је урађено у претходном периоду у општини Лучани, саопштено је представницима Демократске странке, Нове Србије, Демократске странке Србије и ЛДП-а на заједничком састанку одржаном у просторијама Општинског одбора ове странке у Гучи, којем је присуствовао и Бојан Илић члан Извршног одбора Српске напредне странке.

Српска напредна странка у општини Лучани наставља активности које ће довести до промене локалне власти, спремна је да преузме одговорност за њено вршење, и у врло кратком року уклониће све препреке на том путу, а пре свега оне појединце који се мешају у унутарстраначки живот и Српску напредну и друге странке користе као терен за богаћење и остваривање личних интереса.

У том правцу уследиће конкретне и ефикасне политичке активности свих политичких странака које су узеле учешће на овом састанку и затражиће се од надлежних државних органа да на адекватан начин реагују, да преиспитају рад директора-политичара највећих предузећа у општини Лучани и на њихова места поставе се млађи, стручни и поштени људи који ће поштовати законе ове Државе и њене институције, који неће угрожавати слободе и уставом загарантована права запослених одборника, који неће ускраћивати приходе локалној и Државној заједници и кочити њен развој, и који неће поткупљивати одборнике политичким и родбинским запошљавањем и чињењем на друге начине укључујући средсва пореских обвезника.

Српска напредна странка у општини Лучани избациће и из својих редова све оне који зарад личних интереса учествују у актуелној локалној власти и нарушавају њен углед, а у руководство месних и општинског одбора изабрати најбоље, оне који својим угледом и поштењем, радом и постигнутим резултатима уживају највеће поверење грађана.

Убудуће само поштеним и радним људима врата Српске напредне странке биће широм отворена уколико су спремни да спроводе њен програм и политику, без обзира на њихово раније политичко опредељење и ангажовање. У том смислу наставља активности на даљем кадровском и акционом јачању као и окупљању свих способних и радних чији је циљ стварање услова за брже запошљавање и бољи живот наших грађана.

Српска напредна странка је припремила и предлог нове организације рада локалне самоуправе који ће бити много прихватљивији за наше грађане и краткорочно обезбедити видљивије резултате у раду, којих сада очигледно нема.

Српска напредна странка највећу пажњу у општини Лучани посветиће економији и стандарду грађана. У том смислу од највишег руководства очекује бескомпромисну политику и потезе који ће довести до великих промена у земљи.

Српска напредна странка сматра да је Демократска странка у општини Лучани најодговорнија за јавашлук, нерад и готово никакве једногодишње резултате рада неспособне локалне власти, јер је као њен стожер дозволила да политику уместо ње воде утицајне криминалне групе и убачени појединци који то чине искључиво из личних интереса.

На овом састанку договорено је да се наставе активности на дефинисању новог коалиционог споразума који би већ у септембру довео до промене локалне власти у општини Лучани, чији би стожер биле две највеће одборничке групе: СНС и ДС са коалициојом НС-ДСС.


СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ПОВЕРЕНИШТВА ОПШТИНСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ У ЛУЧАНИМА 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24396

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top