Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » У Ивањици и Ариљу потписивање првих меморандума о разумевању за изградњу малих хидроелектрана

У Ивањици и Ариљу потписивање првих меморандума о разумевању за изградњу малих хидроелектрана

Датум: 19.07.2013. године

Београд

У Ивањици и Ариљу потписивање првих меморандума о разумевању за изградњу малих хидроелектрана

Министар енергетике, развоја и заштите животне средине проф. др Зорана Михајловић потписаће у понедељак, 22. јула 2013. године у Ивањици и Ариљу прве меморандуме о разумевању за изградњу малих хидроелектрана на локацијама које су додељене путем јавног позива.

У општини Ивањица биће потписано 49 тројних меморандума између Министарства енергетике, развоја заштите животне средине, општине Ивањица и 28 инвеститора. Планом посете предвиђено је да министар Зорана Михајловић у 11:15 часова у просторијама општине Ивањица потпише и уручи тројне споразуме инвеститорима, а у 12 часова обићи ће једну од локација предвиђених за изградњу мини-хидроелектрана, где ће се обратити новинарима.

У Ариљу је предвиђено потписивање 11 меморандума са представницима ове општине и девет инвеститора. Потписивање и уручивање споразума почиње у 13:45 часова у просторијама општине Ариље, након чега ће уследити изјавe за медије.

Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине објавило је 19. фебруара 2013. године јавни позив за доделу сагласности и енергетских дозвола за изградњу мини хидроелектрана на 317 локација у Србији у 17 општина и градова. На јавни позив се јавило укупно 173 домаћих и страних инвеститора, који су поднели укупно 1.464 пријаве.

Министарство је 24. јуна 2013. верификовало коначну листу потенцијалних инвеститора за укупно 212 локација, а тројни меморандуми биће потписани са укупно 90 инвеститора, од којих су 64 домаћа физичка и правна лица.

На коначној ранг-листи инвеститора за сваку локацију наведена су три инвеститора којима ће се сукцесивно пружати шанса да реализују инвестицију. У случају њиховог одустајања, прилику за инвестицију ће добити други, односно трећи инвеститор са листе.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top