Nalazite se ovde:Naslovna » Некатегоризовано » IN MEMORIAM:Славомир Славо Николић

IN MEMORIAM:Славомир Славо Николић

22. јул 2013.

У понедељак, 22. јула у 13 сати на гробљу у родним Зеокама сахрањен је Славомир Славо Николић. Славо Николић је био земљорадник, члан Удружења књижевника Србије и истакнути културни посленик.

Рођен је 1926. године у породици која је српској култури даровала значајне личности: отац Милосав објавио је свој дневник из Првог светског рата, сестра Емилија је писала песме, брат Радојко био је истакнути истраживач и књижевник, завршио је два факултета, Филолошки и педагогију на Филозофском, а добио је и Вукову награду. Други брат Брат Милија докторирао је на Филолошком факултету и писао је уџбенике српског језика.

После завршене основне школе Николић је остао у свом селу, бавио се пољопривредом, писао је песме, бележио је народне умотворине. Сарађивао је са бројним дневним новинама,часописима и електронским медијима, међу којима је и ТВ „Галаксија 32“ . Био је домаћин Драгачевског сабора трубача и дугогодишњи челник црквеног одбора храма Светог Прокопија у Тијању. Објавио је четири збирке песама, које су стручњаци високо оценили. Био је велики поштовалац учесника у ослободилачким ратовима од 1912. до 1918. године и као знак поштовања подигао им је споменик у Зеокама.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23967

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top