Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » Додељена Награда за публику фестивала „Слободна зона“

Додељена Награда за публику фестивала „Слободна зона“

24. јул 2013.

Филмски фестивал Слобода зона у сарадњи са медијском кућом МТВ по први пут је доделио Награду за публику турнеје фестивала! Вредна награда – ручни сат марке  Fossil додељена је Ивани Грујић из Крушевца за текст инспирисан документарцем „Марли“ Кевина Мекдоналда.

Победница конкурса изабрана је једногласном одлуком трочланог жирија у следећем саставу: Срђан Митровић (филмски монтажер и он-аир продуцер медијске куће МТВ, (председник жирија), Ивана Колаковић (претходна добитница Награде за публику) и Рајко Петровић (директор и селектор филмског фестивала Слободна зона).

Турнеја филмског фестивала Слободна зона одржана је у 36 градова широм Србије. Током априла, маја и јуна посетиоци пројекција у оквиру турнеје могли су да виде избор од 5 филмова које је београдска публика на последњем издању фестивала изгласала за најбоље. Поред већ поменутог документараца Марли за чији је приказ и додељена Награда за публику, гледаоци турнеје Слободне зоне имали су прилику да виде још и најновији филм немачке редитељке Маргарет фон Трота Хана Арент, затим документарац хрватске редитељке Дане Будисављевић Није ти живот пјесма Хаваја, филм Јуна Хаукеланда Поново заједно (10 година након рата) и Господин Лазар Филипа Фалардоа.

Победнички текст можете преузети на следећем линку:

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23991

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top