Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » Градски одбор ДС Чачак – саопштење 23.07.2013.

Градски одбор ДС Чачак – саопштење 23.07.2013.

У редакцију ТВ Галаксија32 стигло је саопштење ГрО ДС у Чачку

Саопштење преносимо у целости:

Да ли је радно време угоститељских објеката највећи проблем Чачка ?

Демократска странка у Чачку упозорава да је недавним доношењем Одлуке градских власти о скраћењу радног времена угоститељских објеката нанета велика штета од културолошког аспекта, до тога да је озбиљно угрожено пословање више стотина регистрованих фирми. Питамо градску власт да ли је могуће да власници објеката који су обухваћени овом одлуком нису добили писано решење и упутства од надлежног органа како би знали има ли потребе да, као сада, превентивно, затварају локале пре поноћи, а све на основу гласина и непроверених информација о казнама.

Подсећамо да се поменута Одлука доноси у јулу месецу, без претходне најаве, са директним утицајем на пословне планове угоститеља који су одлуке о свом пословању доносили на почетку календарске године, не очекујући овакво решење градске власти. Желимо да се власт уразуми и повуче ову одлуку, за чију последицу ће Чачак имати несагледиву штету. Поред културолошке катастрофе, где ће ноћни живот бити сведен на казина и улично опијање, у року од неколико месеци биће затворено на десетине кафића, ресторана и осталих угоститељских објеката, што ће повећати незапосленост у граду за најмање хиљаду суграђана. Да ли је радно време угоститељских објеката највећи проблем Чачка ?

Демократска странка је једина у градском парламенту била против овакве одлуке, што нас обавезује да истрајемо у борби за њено укидање. Владајућа коалиција на овом примеру показује сву бахатост и безобзирност према Чачанима, на првом месту младим људима, не консултујући Канцеларију за младе, тако да њихов револт апсолутно подржавамо. Да ли је то одговор младим људима на све већу незапосленост у граду, недостатак културних догађаја, недостатак позоришта и биоскопа, затвореног базена?

Да ли је то одговор онима који немају средства да студирају, који не могу да оду на море? Ми ћемо, у складу са бројем одборника у Скупштини града, инстистирати да се у најкраћем могућем року промени ово решење о радном времену како бисмо на савремен начин, уважавајући реалну ситуацију, решили овај проблем. Суштина је да се дефинишу решење и модел који је прихватљив већини савремених градова и да се анализом дође до локација на којима је неприхватљиво пуштање гласне музике после поноћи. Нека ово не буде само још један разлог зашто млади одлазе из Чачка.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top