Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Горњи Милановац:Завршено асфалтирање у осам месних заједница

Горњи Милановац:Завршено асфалтирање у осам месних заједница

Горњи Милановац:Завршено асфалтирање у осам месних заједница

25. јул 2013.

Јавно предузеће за путеве из Горњег Милановца је већ у осам месних заједница завршило асфалтирање локалних и некатегорисаних путева и то 850 метара у Гојној Гори, 2 километра у Прањанима, 1.300 метара у Дружетићима, километар у Шилопају, 850 метара у Луњевици, 150 метара у Полому, 1.270 метара у Брусници и 850 метара у Богданици. Планира се асфалтирање 650 метара пута у Клатичеву, Горњим Бранетићима 1.430 метара, Велеречи 650 метара, Прањанима 590 метара и Брђанима 400 метара. Док је за 21. август планирано и отварање јавних набавки за радове у још 11 месних заједница. Тиме ће укупно бити урађено асфалта у  дужини од око 25 километра у 24 месне заједнице.

Оваквим резултатима морамо бити више него задовољни, јер су мештани  успели да и поред велике економске кризе сакупе трећину новца – нешто више од 21 милион динара, док је наше Предузеће учествовало са 43 милиона. Ту су и средства у износу од 15 милиона обезбеђених ребалансом буџета, тврди директор Јавног предузећа за путеве Јовица Царевић.

Овакав резултат постигнут је и захваљујући неколико пута нижој цени асфалта него раније, прошле године он је коштао 1.250 динара по квадрату, а ове од 680 до 800 динара, тако да се овим разликама у цени добило 5 километара асфалта више.

Према мишљењу директора овог предузећа сви изведени радови су квалитетно урађени, за шта се захвалност дугује и извођачима радова „Штрабаху“ из Чачка и Предузећу за путеве из Београда које ће као најповољнији понуђач радити и пет нових путних праваца у Клатичеву, Горњим Бранетићима, Велеречи, Брђанима и Прањанима.

Предузетим активностима мењамо путну слику наше општине, на задовољство свих, сматра Царевић.

Када је реч о путним правцима којим пролазе камиони тешке носивости због изградње ауто-пута кроз нашу општину, са извођачем „Аз Виртом“ договорено је да све морају вратити у првобитно стање по окончању радова, за шта ће бити потписани и уговори који се тренутно припремају. То се пре свега односи на пут Таково-Бершићи, од Бољковаца до Клатичева и Такова, затим Семедраж- Савинац и други.

 

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24009

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top