Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » Синоћ одржан концерт ансамбла „KRIDA BUDAYA“

Синоћ одржан концерт ансамбла „KRIDA BUDAYA“

27. јул 2013.

КОНЦЕРТ АНСАМБЛА „KRIDA BUDAYA“ ИЗ ИНДОНЕЗИЈЕ У ЧАЧКУ

Индонежанска културно-уметничка група „KRIDA BUDAYA“ са Универзитета у Индонезији у оквиру своје турнеје по Србији, организоване са циљем промоције културе своје земље, одржала је концерт и у нашем граду.

Група, коју чини 25 чланова – мушкараца и жена, од 6.јула до 27.августа путује по Румунији, Србији и Мађарској. Они су 15.јул наступили у Вршцу, дан касније у Белој Паланци, у Књажевцу и Нишу. Након наступа на Мећавнику, у Чачку су представили своје игре заједно са домаћинима – ансамблом КУД „Абрашевић“, а под покровитељством локалне самоуправе, и уз подршку Народног музеја, Студентског центра, Туристичке организације и чачанског Дома културе. Након Чачка, Индонежани гостују у Крагујевцу 27, Јагодини 28.јула, а у Београду су 1. и 2. августа. Наступиће и у Сремским Карловцима, такође 2.августа, у Новом Саду 4-ог, док ће у Суботици наступати од 22. до 26.августа.
„KRIDA BUDAYA“ је студентска организација која има за циљ да чува и представља традиционални индонежански плес. Основана фебруара 1983.године, група носи име водећег индонежанског универзитета и учествовала је на неколико такмичења и фестивала у Индонезији и иностранству. Како је време пролазило, „KRIDA BUDAYA“ је прерасла у престижну играчку групу која је фокусирана на шире плесне перспективе. Њени чланови не изводе само индонежанске традиционалне плесове, већ такође и модеран и савремени плес.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top