Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » Горњи Милановац : Састанак са представницима сеоских месних заједница

Горњи Милановац : Састанак са представницима сеоских месних заједница

1. август 2013.

Комисија за доделу социјалне помоћи општине Горњи Милановац одржала је састанак са представницима сеоских месних заједница са циљим наставка пописивања свих лица у стању социјалних потреба.

Горњомилановачка општина и ове године наставља са акцијом  пописивања свих лица на њеној територији у стању социјалних потреба. Наиме, комисија која одлучује о захтевима за помоћ је увидела, како је рекао начелник одељења за послове месних заједница Трифун Пауновић, да се појединци по неколико пута обраћају за помоћ, док с друге стране има оних који су болесни, стари, немоћни, а  не подносе захтеве.  Због тога се и кренуло са организовањем састанака са представницима месних заједница, како би се и на тај начин обухватило што више лица која су у стању социјалних потреба.

Један такав састанак, уприличен је пре два дана, а присуствовали су представници месних заједница Драгоља, Накучана, Калиманића, Семедражи, Ручића, Дружетића и Каменице, Доњих Бранетића и Брајића.

– Месечно за помоћ добијамо од 60 до 80 захтева, а од тога 90 одсто њих  позитивно решавамо. Помоћ се пре свега односи на новчане уплате од 3.000   до 10.000 динара у зависности шта појединцима треба. Најновији састанак је други по реду, а наредни највероватније биће организован за Илиндан – додао је Пауновић.

Састанку је присуствовала и социјална радница Снежана Станковић, члан комисије.

– Председници месних заједница су требали да у одређеном временском периоду доставе према проценама, која су лица са њихових подручаја   угрожена било због болести, старости или породичних прилика. Сви се томе нису одазвали, већи део да, па и на овај начин покушавамо да добијемо списак свих којима је помоћ неопходна. Једноставно желимо да идемо ка људима, а не да тражимо од њих да они буду ти који ће да нас вуку за рукав, него да им ми (представници надлежних институција, локалне самоуправе, стручни сарадници) отворимо врата. То је нешто што је пожељно, добро и корисно за општину, а првенствено за људе који су у стању социјалне потребе. Постоји и жеља да се пројекат „Помоћ у кући“ који већ неколико година ексистира у граду, „доведе“ и на сеоско  подручје – истакла је она.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top