Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПУ Чачак : Саопштење

ПУ Чачак : Саопштење

2. август 2013.

С А О П Ш Т Е Њ Е

Полицијска управа у Чачку предузеће појачане активности у свим областима јавне безбедности, у циљу очувања личне и имовинске сигурности свих посетилаца 53. Сабора трубача у Гучи који се ове године одржава од 5. до 11. августа. На обезбеђењу Сабора трубача у Гучи биће ангажовано око 900 полицијских службеника из више градова Србије.

У циљу несметаног и безбедног одвијања саобраћаја саобраћајна полиција ће свакодневно вршити појачану контролу, на магистралним путевима и на  свим прилазима према Гучи. Полиција ће контролисати сва возила која се буду враћала из Гуче, а сви возачи који буду управљали возилом под дејством алкохола биће искључени из саобраћаја, а они код којих се утврди количина од преко 1,21 промил алкохола у организму  биће задржани до 12 сати.

Такође, на територији општина Лучани, Ивањица, Горњи Милановац и града Чачка, очекује се посета великог броја страних држављана за време одржавања 53. Сабора трубача  у Гучи. Тим поводом, подсећамо правна и физичка лица која пружају услуге смештаја странцима уз наплату, као и лица код којих странци долазе у посету, на законску обавезу да надлежном органу у Републици, у року од 24 сата, изврше пријаву боравка странаца, како не би сносили законске последице. Пријава боравка странаца врши се у свим полицијским испоставама,  током 24 сата, на обрасцима који се на истом месту могу и добити. Поред одговарајућег обрасца, станодавци уз пријаву прилажу своју личну карту, као и пасош или личну карту страног држављанина.

 

 

 

                                             

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24399

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top