Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » 8. Међународни студентски филмски камп „Интеракција 2013“

8. Међународни студентски филмски камп „Интеракција 2013“

7. август 2013.

8. Међународни студентски филмски камп „Интеракција 2013“ биће одржан од 14. до 31. августа 2013. године у Пожеги, у организацији Независног филмског центра „Филмарт“.
Независни филмски центар „Филмарт“ је самостална уметничка асоцијација, основана 2005. године, чији су циљеви:
• научно и стручно истраживање културе, уметности, филма, позоришта, музике, књижевности и дизајна
• унапређење културне и уметничке сцене у земљи и региону
• подстицање прекограничне сарадње на пољу културе и уметности
• едукација младих из области културе и уметности
У организацији Независног филмског центра „Филмарт”, од 2006. године, реализује се Међународни студентски филмски камп „Интеракција“, у оквиру кога студенти филмских школа из целог света, током тронедељног боравка у западном делу Србије, снимајудокументарне филмове на одређену тему.
Поред продукције филмова, реализују се и пратеће активности кроз које учесници презентују културу земаља из којих долазе, приказују своје филмове, а за учеснике се организују и излети, музиче и спортске активности.
Током седмогодишње реализације кампа учествовала су 144 учесника из 40 земаља и снимљено је 29 документарних филмова од којих су четири филма освојила седам награда на филмским фестивалима у Словачкој, Русији, Бугарској, Македонији, Француској и Србији.
Независни филмски центар „Филмарт”, кроз реализацију кампа, афирмише филмско стваралаштво младих, подстиче мултикултуралност, али и доприноси промоцији Србије у свету.

Током 8. Међународног студентског филмског кампа „Интеракција 2013“, двадесет студената продукције, режије, камере, дизајна звука и монтаже из целог света, подељени у четири екипе, снимиће четири документарна филма на тему „Рес, нон верба!“ (Дела, не речи!)

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23991

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top