Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » Град Чачак први пут међу корисницима средстава које додељује НИС

Град Чачак први пут међу корисницима средстава које додељује НИС

8. август 2013.

Град Чачак је ове године један од 10 градова и општина у Србији, којима је Нафтна индустрија Србије одобрила средства на конкурсу за реализацију пројеката од јавног значаја у локалним срединама.
Данас су у сали градског већа представници града и званично потписали уговоре о финасирању са са корисницима средстава.
Од укупно 30 удружења и установа из Чачка НИС је на конкурсу за реализацију пројеката у локалним срединама одобрила средства за укупно 6 пројеката из области спорта, културе, заштите жив.средине, науке и социјалне помоћи.
Потписујући уговоре са корисницима средстава, градоначелник Чачка, Војислав Илић, подсетио је да им је укупно одобрено 8 милиона динара, као и да је селекцију на конкурсу вршила заједничика комисија града Чачка и НИС.
За уређење градске плаже и купалишта СЦ Младост одобрено је 1 200 000 динара, вртићу “Невен” 1 694 000 за пројекат “Игром до здравља”, а ОШ “Милица Павловић” 3 милиона за партерно уређење спортских терена.
Средствима НИС-а у износу од 1 396 000 динара градиће се тениски терени у ОШ у Слатини. Пројекат инклузије деце и омладине са посебним потребама у спорт удружења “Плејграунд и Либеро Ча” финасира се са 350 000 динара, док је Удружење учитеља добило 400 000 за Еко радионице даровите деце у Рошцима и Коштунићима.
Нафтна индустрија Србије ове године је склопила споразуме о сарадњи са 10 општина и градова у Србији, а укупна вредност финасираних пројеката је 90 000 000 динара.
Ово је први пут да је међу корисницима средстава и град Чачак.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24032

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top