Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Чачак без воде-Хаварија на водосистему Рзав

Чачак без воде-Хаварија на водосистему Рзав

11. август 2013.

Данас око 12:30 h  дошло је до хаварије на магистралном цевоводу водосистема Рзав између Пожеге и Лучана, у месту Пријановићи. Градоначелник Чачка мр Восјилав Илић данас је са директором ЈП Рзав Љубом Лазовићем обишао место хаварије и истакао да је терен где је дошло до пуцања приступачан, чиме ће бити олакшан рад екипама предузећа Јединство, које је својевремено градило водосистем. Директор ЈП Рзав Љубо Лазовић рекао је да ово предузеће предузима све мере да утврди обим хаварије и отпочне радове на санацији.

Директор ЈКП Водовод Чачак Зоран Пантовић каже да наш град још увек има воде јер су резервоари у тренутку квара били пуни. Према његовим речима нижи делови града ће имати воду променљивог притиска док ће без воде временом остати виши делови града и на вишим спратовима стамбених зграда И додао да је тренутно без воде само Пријевор. ЈП Водовод обезбеђује око 140 литара воде у секунди али то није довољно за уредно водоснабдевање. До 12:30 смо са Рзава добијали око 300 литара воде у секунди а потребе града су око 450, рекао је Пантовић И подсетио да ће Водовод у току вечери почети са распоређивањем цистерни по граду, а списак где се налазе биће објављен касније. Водовод иначе има сопствних 14 цистерни, истакао је директор Пантовић и напоменуо да је ЈП Београдски водовод понудило своје цистерне ако буде било потребно да се ангажују.

Пантовић је додао да због уштеде у потрошњи воде сутра неће радити компанија Слобода јер је један од највећих потрошача у нашем граду.

Директор ЈП Рзав Љубо Лазовић између осталог је рекао да је дошло до пуцања бетонског цевовода пречника фи 1000 и то на деоници између Пожеге до Лучана. Према његовим речима квар би требало да буде отклоњен за три дана.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЈКП “ВОДОВОД” ЧАЧАК

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top