Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » Представници Чачка путују у Њујорк на позив Вука Јеремића

Представници Чачка путују у Њујорк на позив Вука Јеремића

14. август 2013.

Чланови градског већа донели су одлуку о упућивању градоначелника мр Војислава Илића и члана Градског већа Остоје Мијаиловића на службено путовање у Њујорк. Они одлазе на пут на позив председника Скупштине Уједињених нација Вука Јеремића, где ће имати састанке са привредном делегацијом из САД са којој је Јеремић уговорио састанке.

Градоначелник Чачка мр Војислав Илић и члан Градског већа Остоја Мијаиловић путују за Њујорк на позив председника Скупштине Уједињених нација Вука Јеремића, где ће се састати са привредном делегацијом из САД са којом је Јеремић уговорио састанке. Градоначелник Илић је додао да ће градско руководство у Њујорку разговарати и са представницима „Боинга“ и „Дагласа“, пре свега око наставка сарадње са Фабрком резног алата и око изградње једне фабрике за прераду воћа и поврћа. Градоначелник Илић је рекао да Вук Јеремић жели да помогне Чачку додавши да је наш град једина локална самоуправа из Србије која је позвана да буде гост Скупштине Уједињених нација. Предвиђено је да радна посета траје од 26. августа до 2. септембра ове године.

На пут је требало да иде и заменик градоначелника Раденко Луковић али је одустао због унапред планираног годишњег одмора са породицом.

Луковић је истакао да је у Београду са Вуком Јеремићем одржан припремни састанак, подсетивши чланове већа да је некада ФРА извозила у САД.

Члан већа Немања Трнавац рекао је да је то велика част за град и да очекује лепе вести по повратку делегације, док је Миладин Ристановић додао да је ово доказ да је Чачак активан и да би било лепо да оваквих активности има више.

На данашњој седници веће је донело одлуку да се члан Градског већа Љубодраг Грбић и др Влаислав Папић упуте на службени пут у Републику Чешку, градове Валашке Мезиричи и Праг у периоду од 19. до 24. августа.

На данашњој седници донета су и решења о расподели и коришћењу средстава за субвенције ЈКП „Моравац“ и ЈКП „Водовод“, ПУ „Радост“, као и одлука о организовању бесплатне поделе дрва за огрев социјално угроженом становништву.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23967

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top