Nalazite se ovde:Naslovna » Екологија » Међународни волонтерски еколошки камп ‘Working for nature’

Међународни волонтерски еколошки камп ‘Working for nature’

15. август 2013.

Међународни волонтерски еколошки камп на Сувој Морави у Чачку

Друштво за заштиту и проучавање птица Србије, у сарадњи са Волонтерским центром Војводине, у периоду од 5. до 20. августа организује међународни волонтерски камп на подручју Сува Морава у Чачку. Камп ће се реализовати захваљујући Градској управи Града Чачка, која је главни финансијер кампа, као и ОШ ‘Вук Караџић’ која обезбеђује смештај за волонтере, предузеће „Мока“ и Бора доо.

Циљ ове волонтерске акције је решавање актуелних еколошких проблема подручја Сува Морава, које представља праву оазу живог света надомак самог центра Чачка. Сходно томе, главне активности еколошког кампа ће представљати уклањање физичког отпада и санација дивљих депонија, уклањање инвазивних врста биљака која значајно угрожавају локални живи свет, израда кућица за разне врсте птица и информативних табли за будуће посетиоце.

Радни тим је сачињен од дванаест страних волонтера, из Шпаније, Чешке, Швајцарске, Француске Словеније као и четири волонтера из Србије. Они ће заједно са члановима Друштва за заштиту и проучавање птица Србије активно радити током целог кампа. Њима ће се у раду прикључивати остали заинтересовани грађани. Позвани су сви грађани Чачка, који имају вољу и жељу да помогну природи, да нам се прикључе током ове волонтерске акције и дају свој допринос преко потребном очувању природе у Чачку.

Циљ дугогодишњих истраживања природе и рада на овогодишњем волонтерском кампу јесте заштита простора Суве Мораве као будућег парка природе, јединственог бисера природе окруженог урбанизованом средином.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24395

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top