Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Хуманитарни фонд црквене општине Прељина прославио јубилеј

Хуманитарни фонд црквене општине Прељина прославио јубилеј

19. август 2013.

Јубиларна 20. Скупштина Хуманитарни фонд црквене општине Прељина, одржана је 18. августа. Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички господин Јован доделио је признање овом фонду и прегаоцима у организацији и спровођењу одлука управног одбора Хуманитарни фонд црквене општине Прељина.

Иначе, Фонд је, на иницијативу свештеника Мирослава Милетића и групе Прељинаца који живе и раде у Швајцарској, основан 1993. године, с циљем да помаже људима из овог села и уже околине, да би данас прерастао у много ширу организацију, која се брине о потребама разних наших крајева.

Једна од делатности фонда је набавка звона за нове храмове широм српских земаља. Принцип рада фонда заснован је на речи Господњој да , ако учинимо једном од наше најмање браће, чинимо самом Господу Исусу Христу.

Сваке године, углавном у току великоспојинског поста, фонд има своју редовну скупштину, на којој се сабирају сви његови чланови, како из саме Прељине, тако и из Чачка, Београда и  Швајцарске. Тада се подноси и редовни извештај о раду из кога се види чиме се ови људи баве и кога све помажу: почев од тешко болесних, којима треба помоћи око операција или набавити лекове, преко одличних, а сиромашних, ђака и студената.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24399

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top