Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » ГМ: Додела подстицајних средстава за пољопривреду

ГМ: Додела подстицајних средстава за пољопривреду

ГМ: Додела подстицајних средстава за пољопривреду

4. септембар 2013.

Уговоре за доделу подстицајних средстава за пољопривреду данас је потписало 100 пољопривредника са територије општине Горњи Милановац.

У обраћању заменика председника општине Мирослава Миловановића добитницима подстицајних средстава речено је да је Програмом развоја општине Горњи Милановац за период 2009.-2013. године предвиђено и оснивање Аграрног буџета, а у оквиру тог буџета у 2013 години планирана су средства за субвенције пољопривредним газдинствима као бесповратна подстицајна средства у износу од 8.950.000 динара.

На предлог председника општине господина Милисава Мирковића, Општинско веће донело je Решење о оснивању Савета за развој пољопривреде, са задатком да напише програм подршке за спровђење пољопривредне политике и политике руралног развоја за подручје територије општине Горњи Милановац. Израђени програм, као и критеријуме за доделу субвенција, одобрило је и надлежно министарство као и горњомилановачко Општинско веће.

На конкурс за доделу подстицајних средстава пријавило се 102 пољопривредна произвођача. Увидом у предату документацију 100 кандидата је испунило све потребне услове. Од тог броја за 84 пољопривредника одобрена су средства за набавку механизације и опреме у износу од 4.822.716 динара. Четрнаест пољопривредника је конкурисало за набавку опреме за наводњавање, а одобрени износ је 949.645 динара. За подизање производних засада воћа поднета су два захтева и одобрено је 168.000 динара. За све наведно укупан износ одобрених подстицајних средстава за пољопривреднике је 5.940.361 динара. Остатак средстава биће реализован кроз нови конкурс до краја године. С тим у вези према најавама председника општине Милисава Мирковића и у следећој години биће настављено са мерама подршке за пољопривреднике, тако да ће се средства за ове намене наћи у нацрту буџета за наредну 2014 годину.

Одобрена средства пољопривредницима биће уплаћена на текуће рачуне већ у току сутрашњег дана.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24032

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top