Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » Двери имају решење за политичке промене у Чачку

Двери имају решење за политичке промене у Чачку

Двери имају решење за политичке промене у Чачку

5. септембар 2013.

Др Милан Рогановић, Бошко Обрадовић: Двери имају решење за политичке промене у Чачку

Покрет Двери јавно предлаже обарање постојеће дотрајале градске власти на челу са Војиславом Илићем и Вељком Неговановићем на првој скупштинској седници у септембру и прављење нове владајуће већине у скупштини града Чачка, која би била заснована на следећим принципима:

  1. Да се оконча 17 година лоше власти нашим градом.

  2. Да се оконча лоша владавина новог градског руководства на челу са Војиславом Илићем и Вељком Неговановићем.

  3. Да се од стране нове владајуће већине најпре направи заједнички анкетни одбор за анализу пословања у свим градским управама, јавним предузећима и установама, ради утврђивања криваца за партијско запошљавање, лоше пословање, губитке и све видове корупције, ненаменског трошења средстава и других махинација. Тамо где се добро радило и где су руководећи органи постигли добре резултате да остану на својим функцијама без обзира из које су политичке опције.

  4. Да се оформи ново градско руководство које ће чинити најстручнији и најпоштенији Чачани без обзира на страначку припадност, како из редова одборника, тако и из редова грађана и нестраначких личности.

  5. Да се хитно формира посебан Центар за привреду и Центар за пољопривреду, као и Канцеларија за инвеститоре из расејања, који би ангажовали све расположиве стручне снаге на анализи уништених фабрика у пљачкашким приватизацијама и отварању перспектива за покретање нових радних места у чачанској привреди, прехрамбеној индустрији и пољопривредној производњи.

Сматрамо да је ових 5 циљева нове власти у овом тренутку спремно да подржи преко 80% наших суграђана.

Покрет Двери позива на првом месту одборнике СНС, али и других владајућих и опозиционих одборничких група да се укључе, са циљем заустављања погубне владавине нашим градом од стране Војислава Илића и Вељка Неговановића.

У потпуности смо уверени да ће се са овом нашом иницијативом сложити и многи чланови Нове Србије и СПС-а, јер и у тим странкама има поштених људи којима је доста Илића и Неговановића. У тим странкама такође има и млађих и стручних људи, нове генерације политичара која не може да дође до изражаја због непромењивих људи на челу ових странака.

Посебно се обраћамо Српској напредној странци у Чачку сматрајући да је крајње време да се определе да ли желе да чувају стару и потрошену власт, или да учествују у вођењу Чачка једним новим путем? Нову владајућу већину – ако је потребно – можемо ограничити на шест месеци док се испитају све малверзације претходних градских руководстава, а онда ићи на ванредне градске изборе и проверити шта кажу грађани ко даље треба да води овај град. За почетак је свакако кључно зауставити пут који Чачак води у пропаст.

Што се Покрета Двери тиче, да се разумемо, ми желимо промене у Чачку за које су Чачани гласали пре годину дана, а које се нису десиле. Спремни смо да немамо никакву улогу у будућој новој власти и не тражимо ништа за себе, али хоћемо да покренемо и подржимо промене. Исто тако спремни смо и да преузмемо одговорност у новој владајућој већини на реализацији програма Двери који је практично победио на прошлогодишњим локалним изборима у нашем граду.

У сваком случају, ово је прави политички тест на коме сви полажемо пред грађанима Чачка да ли смо постали одборници у скупштини града да нешто мењамо или да радимо за интересе Војислава Илића и Вељка Неговановића. Ко тај тест положи добиће морално право да води Чачак у наступајућим годинама.

Др Милан Рогановић, носилац изборне листе ГГ ДВЕРИ СРПСКЕ – ЗА ЖИВОТ ЧАЧКА

Бошко Обрадовић, шеф одборничке групе ДВЕРИ СРПСКЕ

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top