Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » „Тетра Пак“ 50 година штити што је добро

„Тетра Пак“ 50 година штити што је добро

6. септембар 2013.
На тржишту Србије, компанија Тетра Пак је присутна још од давне 1963. године.
1963. године, Тетра Пак је испоручио прву машину за пуњење пастеризованог млека у Србији постављајући темеље нових решења у технологији прераде и паковања хране на овом тржишту. Данас је Србија једно од најважнијих растућих тржишта за пословање компаније Тетра Пак у Југоисточној Европи. Протеклих педесет година у Србији било је обележено низом иновација које су заувек промениле живот потрошача и поставиле нове стандарде у погледу безбедности хране. Међу њима је и прва линија за дуготрајно млеко за којом су потом следиле и друге врсте паковања како за асептичне тако и за производе који се морају чувати на нижим температурама.Фабрика у Горњем Милановцу производи амбалажни материјал за више од 200 купаца у 52 земље широм света, од чега је 70% намењено извозу, чиме се Тетра Пак сврстава међу највеће извознике у Србији. За свој пословни успех Тетра Пак је добио признање Специјалне награде за успешну примену система за унапређење производње, као једина у Европи и једна од свега неколико Тетра Пак фабрика у свету. Ово признање додељује Јапански институт за одржавање фабрика, најугледнији светски институт у области примене решења у Производње Светске Класе. Производњу у овој фабрици карактерише стални раст, који се одражава у чињеници да је у 2012. год. произведено 1,9 милијарди стандардних пакета, што је најбољи резултат од оснивања ове фабрике.

Упоредо са својом мисијом, Тетра Пак помаже развоју локалне заједнице у којој послује протеклих 50 година. Као део обележавања годишњице, компанија Тетра Пак је набавила неопходну опрему и учила за две школе у Горњем Милановцу, као и финансијски подржала организацију за децу са посебним потребама.
Већ 50 година Тетра Пак улаже напоре да континуирано служи заједници у којој послује, не само штитећи квалитет производа већ и животну средину која обезбеђује највредније ресурсе. Почетком

2012. год. компанија је отворила прво постројење за рециклажу Тетра Пак амбалаже у земљи, пилот пројекат на светском нивоу којим се у Србији покреће нови метод заштите природе. Данас „Брзан Пласт“ обавља рециклажу не само за тржиште Србије већ и за друга, околна тржишта.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24005

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top