Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Појачана контрола саобраћаја у зонама школа

Појачана контрола саобраћаја у зонама школа

6. септембар 2013.

Због почетка нове школске године, од ове недеље је појачана контрола саобраћаја у зонама школа на подручју града Чачка. Надлежни из Полицијске управе Чачка апелују на све учеснике у саобраћају да посебну пажњу обрате на ђаке пешаке, као и да се придржавају саобраћајних прописа.

Брзина у близини школе ограничена је на 30 km/h, у периоду од 7 до 21 час, осим ако саобраћајним знаком време забране није другачије одређено.

Казне за прекорачење брзине у зони школе су до 120.000 динара, 14 казнених поена и забрана управљања моторним возилом до 12 месеци. „Зона школе“ је део пута или улице у непосредној близини школе и обележена је одговарајућом саобраћајном сигнализацијом.

Управа саобраћајне полиције саопштила је да ће поводом почетка нове школске године, сваког дана од 1. до 15. септембра, у периоду од 7 до 19.30 часова, на путевима и улицама у близини школа интезивирати рад саобраћајне полиције на спровођењу мера за безбедно учешће деце у саобраћају. Посебна пажња биће посвећена ученицима који први пут полазе у школу.

Као и ранијих година, у свим основним школама у Србији спровешће се предавања „ђацима првацима“ о основним правилима саобраћаја. У току је и утврђивање стања саобраћајне сигнализације у зони школа и отклањање недостатака.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24015

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top