Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » Изложба посвећена Надежди Петровић

Изложба посвећена Надежди Петровић

Изложба посвећена  Надежди Петровић

7. септембар 2013.

У уторак 10. септембра 2013. године у Уметничкој галерији „Надежда Петровић“ у Чачку биће отворена изложба „Надежда Петровић: с обе стране објектива“.
Након премијере у Спомен-збирци Павла Бељанског у Новом Саду, представљања у Дому Војске Србије у Београду и Музеју савремене уметности у Бањалуци, ово је четврто приказивање изложбе Надежда Петровић: с обе стране објектива којом Спомен-збирка обележава 140 година од сликаркиног рођења. Изложба у Чачку биће проширена делима из фонда Уметничке галерије „Надежда Петровић”. Стављајући фотографију у центар опуса наше сликарке представљена је Надежда, али и фотографије које је снимала као пасионирани фотограф. Многе ретко или никада излагане, оне чине окосницу поставке и каталога.
Изложба, којом је започето обележавање 140 година од Надеждиног рођења, реализована је уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу и јавно информисање Владе АП Војводине, а захваљујући сарадњи с институцијама и појединцима, као и потомцима породице Петровић.

Кустос изложбе је Јасмина Јакшић Субић из Спомен – збирке Павла Бељанског.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top