Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » Информативна служба Градског одбора Демократске странке

Информативна служба Градског одбора Демократске странке

10. септембар 2013.

Битно је дружење, посла ако буде – буде…

Након посете стране привредних делегација из Белорусије, Анголе, Француске, Ирака као и пута градоначелника у Њујорк, остаје нејасно каква је сврха тих активности осим још једне демонстрације неспособности локалне власти да након дужег временског периода у Чачак донесе и једну инвестицију и отвори и једно радно место за грађане Чачка. Представници белоруске делегације су били заинтересовани за покретање производње и увоз производа индустрије и привреде из нашег града. Невероватно је, да и 2013 године, градско руководство није способно да одговори на захтеве страних инвеститора нити да покрене иницијативу, успостави сарадњу и подржи изнете понуде. С обзиром да је питање незапослености централно питање у Чачку, у коме је стопа незапослености 35%, градоначелника питамо :

1. Ко је одговоран за стање у градским управама, чија основна делатност треба да буде стварање свих услова за долазак инвеститора, посебно за стање у Управи за локално економски развој ?

2. Ко је одговоран што инвеститори заобилазе Чачак и улажу у градове и општине у окружењу ? Последњи пример је немачки Лидл.

3. Ко је одговоран што нема сарадње са ресорним министарствима Владе Републике Србије, тим пре што су власт на локалу и републичка власт компатибилне ?

4. Ко је одговоран што град преко надлежних управа не конкурише за средства Европске Уније нити за средства других међународних организација, бар на начин на који то раде други градови и општине у Србији ?

5. Ко је одговоран што Чачак и 2013.године нема никакве инфраструктурне услове за долазак инвеститора и чиме уопште може да конкурише осталим градовима и општинама у Србији ?

Чекајући одговоре на постављена питања, грађани Чачка очекују и извештаје са пројекцијом ефеката наведених привредних посета.У међувремену, град Чачак је пред економским колапсом са највишом стопом незапослености у окружењу, са најнижим зарадама у Моравичком округу и са просеком далеко нижим од републичког , град у коме свако треће предузеће има проблем са дневном ликвидношћу, град у коме нема запошљавања сем партиског на рачун буџета града. Град у коме се живот младих свео на три “С”- свадбе, сахране и славе. Поставља се питање – докле ?

Информативна служба Градског одбора Демократске странке Чачак

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23996

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top