Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Понуда ЕПС-а за отплату дугова

Понуда ЕПС-а за отплату дугова

Понуда ЕПС-а за отплату дугова

11. септембар 2013.

ЕПС нуди шансу да се нередовне платише електричне енергије реше нагомиланих дугова. Одлука УО ЕПС-а о репрограму старих обавеза ће се примењивати до 30. новембра.
Омогућено да дужници до тог датума склопе споразум и измире свој дуг на 12, па чак до 120 рата. За све оне који одлуче да 60 одсто дуга плате одједном, остатак обавеза биће отпуштено. Током репрограма се не обрачунава ни камата на износ репрограмираног дуга. Репрограм до 60 рата подразумева отпуст дела дуга и креће се од 35 до 15 одсто. Плаћање дуга у распону од 60 до 120 рата не укључује отпуст дуга.

Да би дужник потписао споразум о репрограму потребно је да се обрати локалној дистрибуцији, а један од услова је и измирење месечног рачуна за електричну енергију утрошену у јуну. Споразум о репрограму могу закључити сви дужници, па и они који су утужени и они код којих је покренута принудна наплата, али уз услов да привредном друштву за дистрибуцију надокнаде све трошкове поступка. Сви дужници који су раније потписали споразуме о репрограму, такође, ако желе, могу да се јаве дистрибуцији како би споразум прилагодили новим повољнијим условима измирења дуга.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24025

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top