Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » „Доктор на селу“ сутра у Горњим Бранетићима

„Доктор на селу“ сутра у Горњим Бранетићима

13. септембар 2013.

У организацији општине Горњи Милановац и Дома здравља преко двадесет представника горњомилановачког медицинског особља учествоваће у акцији под називом „Доктор на селу“ која ће се одржати у суботу у горњомилановачком селу Горњи Бранетићи.

Учешће у медицинској радној посети „Доктора на селу“ поред Дома здравља, узеће и Болница, Апотека, Центар за социјални рад, Црвени крст и Месна заједница Горњи Бранетићи. Тако ће испред специјалистичких служби на услузи бити хирург, ортопед, интерниста и неуропсихијатар уз присуство медицинских сестара.

Мештани Горњих Бранетића и околине имаће прилику да у својој месној заједници и суседној сеоској школи изврше лекарске специјалистичке прегледе, добију одговарајућу терапију на лицу места, као и адекватан лек на основу одговарајућег преписаног рецепта издат од општинске апотекарске установе чији представници ће бити такође на услузи у овој акцији на селу. Мобилне медицинске екипе ће током акције обићи и непокретно, болесно и старо становништво овог краја.

Сеској амбуланти у Горњим Бранетићама биће поклоњен и апарат за мерење притиска чији дародавац Београдска кућа за медицинску опрему „Интермедик“.

Прошлог месеца акција „доктор на селу“ успешно је спроведена у Враћевшници на задовољство мештана гружанског краја, ове суботе у Горњим Бранетићима акција почиње од 09.00 часова и трајаће све док има пацијената.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top