Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Пројекат „Култура и волонтерство“ приведен крају

Пројекат „Култура и волонтерство“ приведен крају

17. септембар 2013.

Петочлана делегација из три норвешке општине Вефсн, Хемнес и Хатфјелдал и две српске Врњачка Бања и Прокупље, ове недеље билa je у радној посети општини Горњи Милановац у циљу сумирања резултата на трогодишњем пројекту „Култура и волонтерство“.

Госте је примио и поздравио заменик председника општине,  Мирослав Миловановић истакнувши да је пројекат започет 2010. године приведен крају.

Координатор пројекта из комуне Вефсн је Јим Нердал. Током пројекта постигнути су конкретни резултати, волонтерски центри су основани у све три српске општине, установљене су и политичке организације које се односе на Омладински савет, а значајан је и Инклузивни хор. Као важан ресурс пројекта је веома добра сарадња између ових шест општина. За наредне три године у плану су три пројекта који су већ заживели – Волонтерски центар, Омладински савет и Инклузивни хор. Норвешка Влада ће до краја године подржати рад горњомилановачког Волонтерског центра са 10 до 15 хиљада норвешких круна, што ће бити довољно до поновног одобрења пројекта који би требало да траје од 2014. до 2016. године – рекао је Нердал.

Бјорн Ерик Давидсен, координатор пројекта из комуне Хатфјелдал је нагласио да је централна власт у Норвешкој заинтересована за наставак ових пројеката.

Речи хвале за пројекат имала је и координатор из општине Врњачка Бања Валентина Крстић. У име општине Прокупље присутне је поздравио координатор пројекта Иван Петровић.

Један од закључака је и креирање будуће апликације за наставак сарадње код норвешког Министарства инсостраних послова.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24025

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top