Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » Саопштење ГрО ДС Чачак о владајућој коалицији

Саопштење ГрО ДС Чачак о владајућој коалицији

Саопштење ГрО ДС Чачак о владајућој коалицији

19. септембра 2013.

Поводом конференције за штампу странака владајуће коалиције, ГрО ДС Чачак издаје следеће саопштење :

Јахачи магле

Када се чинило да њихову коалицију тресе велика криза и да је на помолу коначно разрешење агоније у корист грађана Чачка, странке које чине локалну власт су после великих напора и партијских, а и личних одрицања, успеле да победе своје сујете и постигну споразум који гарантује и даље пропадање града. Уместо извештаја о раду локалне власти у претходних годину дана и конкретним резултатима, принуђени смо да слушамо демагогију и политиканство. Уместо да објасне грађанима Чачка зашто ни у једној од области није унапређен квалитет живота, слушамо тираде и хвалоспеве на рачун сопственог нерада. Уместо да објасне зашто Чачак у континуитету пропада и значајно заостаје чак и за срединама у окружењу, слушамо бајке којима се продавање магле препоручује као основна привредна активност у граду. На слици која прати ову конференцију види се да су неки од актера мало бледуњави и на силу зачешљани што указује да су преговори били тешки, а одрицања не тако мала. Једино се не види велики брат који их је мирио, прскао водом и храбрио да све то издрже док он у интересу грађана не заврши све започете аутопутеве и још неки базен, али у свом дворишту.

Куда води њихов домаћински однос и какви су резултати буразерске политике ми одавно указујемо, а ускоро ће бити јасно и свим грађанима. Врло брзо ће испливати на површину политичке трговине које су се обавиле да би до овог помирења дошло: запослења у Здравственом центру, избори директора Јавних предузећа, избори директора Завода за јавно здравље, ребаланс буџета… Заћутаће и један део опозиције са критикама власти јер су им запослили снаје и супруге, куповаће се одборници других странака да би се комотније сачекала следећа криза власти.

Демократска странка поставља питање колико ће ово помирење странака локалне власти коштати пореске обвезнике и да ли ће то зауставити одлазак младих људи, да ли ће повећати број радних места, повећати ликвидност фирми, довести нове инвестиције? Наравно да неће. Зато се и споразум о љубави странака локалне власти пре може назвати споразумом о економском колапсу града Чачка.

Информативна служба ГрО ДС Чачак

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24399

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top