Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Одржана седница Скупштине општине Горњи Милановац

Одржана седница Скупштине општине Горњи Милановац

20. септембар 2013.

Данас је одржана једанаеста редовна седница Скупштине општине Горњи Милановац.

Одборници су усвојили Пословник о раду Скупштине општине Горњи Милановац. Без гласова против и уздржаних данас је већински усвојена једна од најважнијих одлука и то Одлука о усвајању Плана генералне регулације за насељено место Горњи Милановац „Горњи Милановац 2015“. Усвајањем овог Плана омогућава се несметано издавање локацијских и грађевинских дозвола у складу са новим наменама. План генералне регулације за насељено место Горњи Милановац са планским решењима одборницима је представио обрађивач Алексанадар Рудник Милановић испред Јавног предузећа „Дирекције за урбанизам“ из Крагујевца.

У детаљном извештају о препремљености основних и средњих школа за наредну годину одборницима је назначено да су припреме за почетак нове школске године у потпуности извршене, а подразумевале су обезбеђивање материјално-техничких средстава, огрева, набавку бесплатних уџбеника за све ученике од првог до четрвтог разреда, завршетак радова на одржавању и обезбеђивање превоза ученика. Укупно је уписано 4.417 ученика, од тог броја у основне школе уписано је 3.137 ученика, док средњошколаца има 1.280, а првака основаца 392 .

Одборници су данас усвојили и Оперативни план за одбрану од поплава за воде другог реда на гороњмилановачкој територији. Овај план односи се на угроженост и плављење унутрашњих вода, међу које спадају подземне воде и површинске воде као последица наглог отапања снега или јаких киша.

Одборници су усвојили и финансијске планове и програме пословања неколико горњомилановачких јавних предузећа и установа-Јавног предузећа за изградњу, „Спортско-рекреативног центра“, Културног центра, Музеја и Библиотеке.

Данас су именовани директори за неколико горњомилановачких јавних предузећа. Функцију директора у Јавном комуналном предузећу врши ће Рајко Нешковић, директор Јавног предзећа за изградњу је Божидар Вучетић, на челу горњомилановачког предузећа за путеве је Јовица Царевић, а директор Спортско-рекреатовног центра Горњи Милановац је Милета Богдановић. Тим поводом заменик председника општине Мирослав Миловановић пренео је честитке директорима јавних предузећа на именовању од пресдедника општине Милисава Мирковића, пожелевши им срећан и успешан рад у руковођењу и другим пословним активностима.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top