Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Петиција „Поново ради биоскоп“

Петиција „Поново ради биоскоп“

Петиција „Поново ради биоскоп“

24. септембар 2013.

У среду, 25. септембра 2013, у времену од 12 до 17 часова, на градском тргу у Чачку биће одржана акција јавног потписивања петиције „Поново ради биоскоп“. Петицију су покренули ученици Гимназије, који похађају часове грађанског васпитања, са жељом да скрену пажњу на проблем недостатка савремено опремнљеног биоскопа у граду.

Улога грађанског активизма у демократском друштву је важна тема грађанског васпитања предвиђена наставним планом и програмом. Циљ ових часова јесте мотивисање младих људи да заузму активан став према конкретним проблемима локалне заједнице. Бити грађанин, пре свега, значи бити самосвестан, одважан и активан.

Према резултатима истраживања, које је у току прошле школске године спроведено међу гимназијалцима, већина ученика (32.2 %) је издвојила недостатак биоскопа као најважнији проблем културно – забавног живота Чачка. С тим у вези, одлучили су да, по други пут, покрену акцију приклупљања потписа за биоскоп који би, према њиховом мишљењу, значајно обогатио живот становника нашег града.

Овогодишња петиција „Поново ради биоскоп“ до сада броји више од хиљаду потписа, а гимназијалци се надају да ће одзив суграђања јавном потписивању бити велики.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top